Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde sokağa terk edilen bebeği yoldan geçen bazı kadınların sahiplenme girişimine polis müsaade etmedi.
 
Edinilen bilgiye göre, Cemalpaşa Mahallesi Çiçek Sokak'ta terk edilmiş bir bebek bulan vatandaşlar durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, yaklaşık bir haftalık olduğu belirlenen erkek bebeği hastaneye götürmek üzere vatandaşlardan aldı. Bu sırada, olay yerinden geçen ve bebeği terk edenlere beddualar okuyan bazı kadınlar, bebeği sahiplenmek istedi. Polis bebeği almak isteyen kadınlara, bunun yasal olmadığını belirterek, izin vermeyince ilginç diyaloglar yaşandı.
 
Çocuğu olmadığını belirten kadınlardan Zübeyde H, ''Bebeği verin bana benim oğlum yok. Ben bakayım ne güzel bir bebek, ben bakarım. Bana verseler ben hayrıma bu bebeğe bakarım'' diyerek bebeği almak isterken, polis de bunun mümkün olamayacağını söyledi.
 
Görgü tanıkları, kundağın yaklaşık 40 yaşlarındaki bir kadın tarafından bırakıldığını ve bebeği bıraktıktan sonra yürüyerek olay yerinden uzaklaştığını anlattılar.
 
Bebek, Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesine götürüldü.
 
AA