Norveç maçı öncesi eleştirilerin yöneldiği Teknik Direktör Fatih Terim'in Bosna maçından sonra istifa edeceği iddia edildi. Haluk Ulusoy sürpriz iddia ile ilgili net konuştu.

Milliler"in hocası, Bosna"yı yendikten sonra istifa etmeyi planlıyor. Ay-Yıldızlı teknik adamın Moldova beraberliğinden beri bunu düşündüğü ama ""Şimdi bırakıp kaçmam" diyerek kararını ertelediği belirtildi. Fatih Terim, 2008 vizesi alındıktan sonra "İstifa ediyorum" diyerek güven tazelemeyi hedefliyor.

Planını devreye sokacak

TÜM Türkiye, çarşamba günkü Bosna Hersek maçından sonra kutlama yapmaya hazırlanırken, Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, başka bir planı uygulamaya sokacak. Ay-Yıldızlılar"ın hocası, elde edilecek galibiyet ve Euro-2008 vizesinden sonra istifa ettiğini açıklayacak.. Terim"in bu hareketle, spor kamuoyunun gözünde güven tazeleyecek.

Kurmaylarından destek

MOLDOVA beraberliğinden sonra kendisine ve futbolculara yönelik artan eleştiriler nedeniyle Terim"in yardımcılarıyla yaptığı toplantıda "Bırakmayı düşünüyorum ama şimdi olmaz. Şu an istifa, kaçmak demek olur. Benim karakterime uymaz. 2008"e gidiş vizesini aldıktan sonra bıraktığımızı açıklayacağım" dediği ortaya çıktı.

Güçlü iken rest çekecek

KARARI erteleyen Fatih Hoca, Norveç galibiyetinden sonra Bosna"yı da yener ve finallere gidiş vizesi alırsa elini daha da güçlendirecek. Bu aşamadan sonra istifa etmesi halinde Federasyon ve kamuoyu "Gitme" diyerek, hocayı geri döndürecek. Terim de Haziran 2008"deki finaller öncesi eleştirilerden uzak bir çalışma ortamı bulacak.


Gökhan KILINÇER / Star