Rijkaard"la köprüler atıldı, Polat “Kendi gitsin” diyor. Hollandalı"nın Milan görüşmeleri umutla bekleniyor. Fatih Terim zor şartlar altında tek "kurtuluş reçetesi"

G.SARAY yönetimi artık Hollandalı Frank Rijkaard"dan ümidi kesti.. Takımını "kalitesiz" olarak adlandıran Rijkaard"a yönetimde büyük tepki var. Hocanın takımı kalitesiz bulmasına rağmen bunu sezon içinde söylememesi en büyük sıkıntıları.. Fakat başkan Adnan Polat"ın Rijkaard"ı getirirken onun için "devrim" demesi işleri biraz zorlaştırıyor. Polat yine hocasından memnun değil ama gelecek tepkilerden çekindiği için geçtiğimiz yıllardaki gibi "cesur" da değil. Yönetimin tek umudu Rijkaard"ın Milan ile yaptığı görüşmelerden "hayırlı" bir haber çıkması. Rijkaard kendisi giderse kimse “Aman hocam kal” demeyecek.. Milan cephesinden gelen haberler olumlu.. Takımı önümüzdeki sezon “eski bir futbolcularının” çalıştıracağını açıkladılar. Oklar da Rijkaard"ı gösteriyor


AYAĞA KALDIRIR

YÖNETİMİN "Rijkaard"sız" planı hazır bile: Fatih Terim.. Gerek camiayı tanıması, gerek Florya"ya düzen getirecek olması, gerek Milli Takım"dan ayrılırken uğradığı medya lincine karşılık göstereceği rövanş isteği ve belki de en önemlisi takıma G.Saraylılığı da öğretecek bir ağabey olması Terim"i listenin ilk sırasına taşıyor. Şu ana kadar Terim"in kapısı resmen çalınmadı ama aracılar hocayı yumuşatmaya çalışıyorlar. Çünkü Terim 2004 Mart"ında G.Saray"dan ayrılırken “Ceketi duvara astım” demişti. 17 Mayıs 2010"da, UEFA Kupası zaferinin 10. yılında G.Saray"ın Terim"e bugün, o günden daha çok ihtiyacı var.

SEBEPLERİNE gelirsek... G.Saray"ın her şeyden önce bir lider arıyor.. Fatih Terim camiayı ayağa kaldıracaktır.. Gözden çıkartılan ama yerleri dolmayacak Servet, Arda, Ayhan gibi futbolculardan maksimum verimi alacaktır. Ve belki de yönetim için en önemlisi Terim"in toplam maliyetinin (buna transferler de dahil) Rijkaard"dan daha uygun olması.. Çünkü Rijkaard takımın yarısından fazlasını değiştirmek istiyor ve bu G.Saray"ın ekonomisiyle imkansız.. Terim"in bir G.Saray efsanesi, kaptanı, ağabeyi olması ise yadsınamayacak bir gerçek.

YENİ sezonda TT Arena"da maçlarını oynayacak olan G.Saray"da yönetimin bu stadı doldurmak için ortaya bir "iddia" koyması gerekiyor. Bu iddia da büyük ihtimalle Fatih Terim olacak. Ama her şey Rijkaard"ın gidişine bağlı. Yönetim bu konuda umutlu. Terim ise “G.Saray benim yuvamdır. Oraya gitmek için çağrılmaya bile gerek görmem. Fakat prensibim var; takımın başında hoca varken kimseyle görüşmem” diyor.. Anlayacağınız her şey sadece Frank Rijkaard"ın Milan ile el sıkışmasına kaldı.