Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerden takımın durumu ve Denizlispor maçı hazırlıkları dışında soru sorulmasını istememesine karşın, milli takımla ilgili soruları da yanıtladı.
Milli takımla ilgili, isminin 'ilk akla gelenler' arasında yer almasının kendisini gururlandırdığını, ancak Bursaspor gibi büyük bir camiada görev yapmaktan mutlu olduğunu ifade eden Sağlam, 'Her teknik adamın görev yapmak istediği bir camiada çalışıyorum. Bursa ve Bursaspor'u çok seviyorum' dedi.

Sağlam, futbolda başarı için istikrarın çok önemli olduğunu, Fatih Terim ve ekibinin 4 yılda önemli başarılara imza attığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

'Türk futbolunun ve milli takımın başarısı için Fatih Terim ve ekibinin görevine devam etmesi gerektiğine inanıyorum. Futbolculuk ve teknik adamlık yaşantımda Fatih Terim'in önemli emeği ve katkıları vardır. Geçen yıl yakalanan Avrupa üçüncülüğü başarısının Fatih Terim ve ekibinin eseri olduğunu unutmamalıyız.'

Milli takımla ilgili kendisine bir teklif ulaşmadığını belirten Sağlam, her Türk antrenörü gibi bu önemli görevi yapmanın kendisini de gururlandıracağını, ancak istikrardan yana bir kişi olarak Fatih Terim ve ekibinin göreve devam etmesinin çok daha faydalı olacağına inandığını dile getirdi.

Sağlam, bir gazetecinin, 'Bir gazetede Bursaspor ile sözleşmenizde 'Milli takımdan teklif gelirse sözleşme tazminatsız fesh edilir' maddesi olduğu söyleniyor. Doğru mu?' sorusu üzerine, 'Sözleşmemde milli takıma gitmem halinde 'sözleşmenin tazminatsız feshi' konusunda bir madde var, ama o maddenin devamında, 'görevi sezon sonunda bırakır' da yazıyor. Biz takımı yarı yolda bırakacak kişiler değiliz' yanıtını verdi.

DENİZLİSPOR MAÇI HAZIRLIKLARI


Bursaspor'un hafta sonu deplasmanda Denizlispor ile yapacağı maçın hazırlıklarına ilişkin bilgi veren Sağlam, kaleci Ivankov, Sercan Yıldırım, Eren, Muhammed ve Yenal'ın sakatlıkları nedeniyle bu maçta oynayamayacağını bildirdi.

Sağlam, Güney Koreli oyuncu Shin'in de 'Türkiye'de mutlu değilim' diyerek ülkesine döndüğünü anımsatarak, 'Gerçi bu konuda Bursaspor, FIFA nezdinde gerekli girişimleri yaptı. Biz, Shin ile görüşerek yeniden takıma dönmesini sağlamaya çalışacağız. Ancak, dönmezse hukuki anlamda Bursaspor Kulübü haklı durumda' diye konuştu.

Bundan önce, fazla sakatlık sorunu yaşamadıklarını anlatan Sağlam, şunları söyledi:

'Ivankov, son haftalarda gerek fiziği gerekse performansı gerekse tecrübesiyle önemli katkılar yapıyordu. Ivankov, milli takımda sakatlandı. Oradan gelen haberlere göre Ivankov, en 3 hafta sahalardan uzak kalacak. Ben Ivankov'un daha önce de sahalara dönebileceğime inanıyorum. Ivankov'un yerine kaleyi Yavuz koruyacak. Biz sezon başından beri olası sakatlıklara karşı tüm oyuncularımızı hazır halde tutuyorduk. Yavuz da göstereceği performansla Ivankov'u aratmayacaktır. Ona güveniyoruz.'

'HEDEF GALATASARAY'I GEÇMEK'

Ertuğrul Sağlam, şu anda ligde 3. sırada olduklarına işaret ederek, bundan sonra hem yerlerini korumayı hem de daha yukarı çıkmayı hedeflediklerini belirtti.

'Bizim işimiz bundan sonra akıntıya karşı kürek çekmek' diyen Sağlam, şöyle devam etti:

'Akıntıya karşı iyi kürek çekemezsen geriye doğru gidersin. Ligde 3. sıradaki yerimizi korumak için çaba sarf edeceğiz. İşimiz kolay değil. Önce Denizlispor maçını kazanmalıyız. Daha sonra da İstanbul Büyükşehir Belediyesi maçını düşünmeye başlayacağız. Eğer biz bu iki maçı kayıpsız geçersek, bir sonraki hafta Galatasaray, Fenerbahçe ile karşı karşıya gelecek. Fenerbahçe'nin galibiyeti halinde bizim 2. sıraya yükselme ihtimaliz var.'

Sağlam, Denizlispor'un ligde iyi bir konumda olmamasına karşın iyi futbol oynadığını, bu nedenle cumartesi günü kendilerini zorlu bir karşılaşmanın beklediğini sözlerine ekledi./yeni şafak