“Sonuçta Portekiz"le oynuyorsunuz. İyi oynamaları kadar doğal birşey yok. Biz de zaman zaman rakibimize cevap verdik ama talihsizlikler yaşadık.”

MİLLİ Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, otoritelerin futbolumuzu eleştirmesine karşın Portekiz maçında sergilenen futbolu beğendiğini söyledri. “Portekiz"den böyle bir oyun beklemek herkesin hakkı” diyen Terim şunları söyledi: “Ben Milli Takımımız"ın performansının iyi olduğunu düşünüyorum. Portekiz gibi bir rakibe karşı oynuyorsunuz. Kolay değil. İlk devre yan topların haricinde rakibe fazla pozisyon vermedik. İkinci yarı dengeyi bulduğumuz bir anda gol yememiz talihsizlik. Mecburi oyuncu değişikliğine gitmemiz üzücü. Gökhan Zan"ın dizi esnemiş. Bunlar bizim için önemli şeyler. Gökhan"ın sakatlanması sonrası daha oyuncumuz (Emre Aşık) ısınmadan kötü bir gol yedik. Top bizim ayağımızdaydı. İkili üçlü sıkıştırmalarımız oluyordu ve ilerleyen dakikalar bizim rakip kalede daha tehlikeli olabileceğimiz bir durumda golü kalemizde gördük. Bu tür pozisyonları ne kadar çalışırsanız çalışın olmayınca olmuyor.

"DAHA HER ŞEY BİTMEDİ"

PORTEKİZ bizden daha iyi oynadı. Bunu kabul ediyorum. Biz de onlara zaman zaman güzel cevaplar verdik. Emre kafayı vursa oyun 1-1 biter. Servet"in sakat sakat devam etmesi talihsizlik. Bunlar bahane değil ama iyi başlamamız adına önemli sebeplerdi. Biz pas yaparken gol yemememiz talihsizliğimiz. Eğer berabere kalsak veya galip gelseydik bizim için moral olacaktı. Ancak her şey bitmedi. Önümüzde çok önemli 2 maç daha var. Bunları kazandığımız takdirde yolumuza devam ederiz. Hatalarımızdan ders alacağız. Ben oyuncularıma güveniyorum. Bu yenilgi dünyanın sonu değil. Hep beraber bu yenilginin altından kalkacağız. Rakibe göre oyun anlayışı sergiliyoruz. İsviçre ve Çek Cumhuriyeti maçlarında farklı 11"lerle sahada olabiliriz. Galip gelmek adına neler gerekiyorsa yapacağız.”