Terim, yaklaşık 4 yıl 4 aydır görevde bulunduğunu vurgulayarak “25"i özel, 30"u resmi 55 maç yaptık. 26 galibiyet, 16 beraberlik ve 13 yenilgi aldık. Bu dönem, tüm zamanlar içinde bir teknik adamın bir defada milli takımda en uzun görev aldığı dönemdir. En fazla maç kazanıp, en az yenildiği dönemdir, en istikrarlı dönemdir” diye konuştu.
Dünya Kupası elemelerinde, herkesin beklentilerinin çok uzağında olduklarını kaydeden Terim, “Son iki maçın sonucunda tüm ümitlerimiz bitebilir. Ancak böyle olsa dahi Milli Takımın yakaladığı başarıyı gözardı etmemeli” ifadelerini kullandı.

Tecrübeli çalıştırıcı, “Grupta küçük olan şansımızı sonuna kadar kovalayacağız. Herşey olumsuz gelişirse Ermenistan maçı sonrası yönetimle görüşüp kararımı vereceğim. Yönetimin devam etmem için ısrarı, benim de ülkeme kupa sözüm var. Dışardan gelen teklifler var” dedi.
Terim, sakatlıklar sorununun, futbol ailesi tarafından oturup konuşulması gerektiğine dikkati çekti ve hiçbir milli maça üst üste aynı kadrolarla çıkamadıklarını da söyledi.
Fatih Terim, Rijkaard"ın, Gökhan Zan"ın milli takımdan sakat döndüğü biçimindeki açıklamasıyla ilgili olarak da, “Ortada bilgi eksikliğinden kaynaklanan yanlış yönlenme var. Gökhan, geldiğinde arka adalesinde zorlanma vardı. Sağlık ekibimiz kısa sürede ağrıları halletti. Maç sırasında kasığında sakatlık oluştu. Aynı yerde değil. Rijkaard"ın kamuoyuna yansıtıldığı anlamda bir açıklama yapmış olacağını düşünmek bile istemem” yorumunu yaptı./milliyet