"Yabancı Gelin" adlı programın sunuculuğunu üstlenen Sema Öztürk, “Türk biriyle evlenmek tercihim ama aşk ve hayat insana ne getirir tahmin edemiyorsunuz” diyor...

Farklı ülkelerden genç kızlar evlilik hayallerini gerçekleştirmek amacıyla bir programa katıldılar. Müstakbel damatlar, kaynanalar ve gelinler arası çatışmaları, gerilimleri ve elbette yakınlaşmaları ise bize Sema Öztürk aktarıyor. "Yabancı Gelin" programını ekranların deneyimli sunucusu Sema Öztürk bir yandan da oyunculuk yapıyor. "Kurtlar Vadisi Pusu"da Jülide karakterini canlandıran Öztürk"le yarışma programını, özle hayatını ve ekrana ilk çıkışını konuştuk...

Sizi ilk olarak VJ olarak tanıdık ekrandan. VJ'lik nasıl başladı?
İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü mezunuyum. Okuldayken Kral TV"yi izliyordum. Sunucu olmak çok küçük yaşlardan beri içimde olan bir şeydi. Ben de sunucu olmalıyım, diye düşündüm kendi kendime. Üniversiteyi kazanınca başlamayı düşünüyordum. Ama önce üniversiteyi kazanmam şarttı.
Neden şarttı?
Çünkü aldığınız meslek ömrünüz boyunca sizi taşıyabilir. Ama üniversiteye girmemiş olsaydım, sürekli temkinli olurdum, sürekli korkardım, içimde “Ya bu iş biterse, ben ne yaparım?” korkusu olurdu. Oysa ben zevk için yaptım. VJ"liğin yanında kendi işimi de yapmak istedim. Çünkü VJ"lik 30 yaşından sonra sürmeyecek bir meslekti. Aslında benim işim sunuculuktu ama yaptığım işin adı VJ"likti.

İktisat mezunusunuz, neden kendi mesleğinize devam etmediniz de ekranı seçtiniz?
Üniversitede okurken harçlığımı çıkarmam gerekiyordu. Bunun için televizyonda çalışmaya başladım. Sonra yavaş yavaş tanındım, yani popüler olmuştum. Aslında okuduğum bölümle ilgili olarak kısa bir de çalışmam oldu. Bir bankaya girdim ama sadece 10 gün çalışabildim. Ben yaratıcı gücümle bu hayatta var olmalıydım.

Şimdi "Yabancı Gelin" yarışmasını sunuyorsunuz. Teklif nasıl geldi?
Televizyonda tanıtımları dönerken iyi bir iş olacağını düşünüyor, “Keşke ben sunabilsem” diyordum. Ben bu hayaller içindeyken telefonum çaldı ve programı benim sunmamı teklif ettiler. Benim için çok büyük bir sürpriz oldu.
Yarışmaya büyük bir ilgi olduğunu duyduk.
Evet, 10 binden fazla müracaat olmuş.

Bir gününüz nasıl geçiyor, o günkü programa nasıl hazırlanıyorsunuz?
Sabah 10"da şirkette oluyorum. Ekibimizle birlikte toplantı yapıyoruz, konu başlıklarını belirliyoruz. Sonra çekilen bantları izliyorum. Oradan notlar çıkartıp yayına giriyorum.

24 saat içinde evde birçok olay oluyordur. Onları nasıl eleyip yayına hazırlıyorsunuz?
"Yabancı Gelin" evinde olan her şey yayında yayımlanıyor. Çünkü haftada sekiz yayınımız var. Ayrıca "Yabancı Gelin" de gece 02.00"dan itibaren sabah haberleri başlayana kadar yaşananları yayımlanıyor.

Kameraların ulaşamadığı yerlerde gizli buluşmalar, görüşmeler oluyor mu?
Duş haricinde izlenmeyen hiçbir yer yok. Yarışmacılarımızı 24 saat izleyen bir ekibimiz var.

Böyle bir yarışmada sunucu değil de, yarışmacı olmak ister miydiniz?
Kendimi bildim bileli kameranın ön tarafında olduğum için buna doğru bir cevap vermem mümkün değil.

Bir yabancı ile evlenmeyi düşünür müsünüz?
Türk biriyle evlenmek tercihim ama aşk ve hayat insana ne getirir tahmin edemiyorsunuz.

GAZETEPORT