Faruk Özak, Dünya Basketbol Şampiyonası"nın madalya töreninde yaşanan olayları sert bir dille eleştirdi, “Bütün dünyanın izlediği bir organizasyonda bunlar yaşanmamalıydı” dedi

"BÜYÜK AYIP İŞLENDİ"

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Dünya Basketbol Şampiyonası"nın madalya töreninde yaşanan olayları sert bir şekilde eleştirerek, “Seviyesiz ve terbiyesiz insanlar büyük ayıp işledi. Bütün dünyanın izlediği bir organizasyonda bu yaşandı” diye konuştu. Özak, madalya töreninde devlet erkanının "yuhalanmasına" büyük tepki göstererek, “Şu anda AK Parti"ye mensup biri ya da bakan olarak değil, Türk evladı olarak konuşmak istiyorum. Final maçından bir gün önce VIP tribününde insanlar "hayır, hayır" diye bağırıyorlardı. Final maçından sonra madalya töreni sırasında ise bir uğultu koptu. Seviyesiz ve terbiyesiz insanlar büyük ayıp işledi” ifadesini kullandı.

"KRALLAR DEĞİL KURALLAR"

Özak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kaç gündür bunları düşünüyorum. Daha ağır da konuşabilirim. Bütün dünyanın izlediği bir organizasyonda bu yaşandı. ABD takımı olsun, basketbolu yöneten insanlar olsun, 5 kıtadan gelen yaklaşık bin gazeteci olsun büyük şaşkınlık yaşadı. Cumhurbaşkanımız, meclis başkanımız büyük üzüntü yaşadı. Artık kralların değil, kuralların olduğu bir ülkedeyiz. Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü olduğu bir ülkedeyiz. Atatürk"ün çok sevdiğim bir sözü var; "Sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim" diye. Buna şöyle bir ek yapılması lazım. "Salona gelen seyircilerin de ahlaklısını, edeplisini, seviyelisini, ilkelisini severim" diye. Bunların önüne geçeceğiz”

"Bizden laik yok"

Türkiye"nin yapılanlar yüzünden küçük düştüğünü ifade eden Faruk Özak, “Halkı küçük görenler cezasını çekecek. Türkiye küçük duruma düşürüldü. Bu anlayışı spor salonlarından çıkarmalıyız. Gerçek Atatürkçülük budur” dedi. Yaşanan olayların milli basketbolcuları da üzdüğünü belirten Özak, “12 Dev Adam, Ankara ziyaretlerinde Başbakan Erdoğan"dan özür diledi. Sevineceğimiz yerde üzülüyoruz. Bayram evini cenaze evine çevirdik. Bu bölücülük değil de nedir? Bu ülkede Atatürkçü gibi olanlar, Atatürk"ten geçinenler ve bizim gibi Atatürkçüler var. Kimse bizim kadar Atatürkçü olamaz. Bizden de laik yok. Laiklik çağdaşlık demektir” ifadelerini kullandı.

"Karşı olsam da kızlar çıkmalıydı"

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, şampiyonada Türkiye"nin bazı maçlarında ponpon kızların çıkmadığının hatırlatılması üzerine, “Eğer sportif bir organizasyon yapıyorsanız, uluslararası kurallara uymanız gerekir. FIBA istiyorsa ponpon kızlar çıkmalıdır. Ben kendim şahsen buna karşı olsam da kurallara uymak gerekir. Her gün gazetelerde çıplak kadın fotoğrafları var. Ama ne yapıyoruz, o gazeteleri yine de okuyoruz. Mini etekli, bikinili kadınlarımız da bizim başımızın tacı. Biz, önce çarşafa rozet takıp daha sonra çarşafı ayaklar altına almıyoruz. Bizim için mayolu, çarşaflı ya da başörtülü kadın da birdir” diye konuştu.