İslam'ı aşağılayan bir karikatürü havaya kaldıran Madlener daha sonra kürsüye gelip Başmüzekareci Egemen Bağış'a vermek istedi. Bağış ise "Onu münasip bir yere koy" diye tepki gösterdi. Madlener'in bir gün önce Bağış ile kavga edeceğim dediği öğrenildi.

Avrupa Parlamentosu'nun ev sahipliğinde Başmüzakereci Egemen Bağış ve AB Genişleme Komiseri Stefan Füle'nin de katılımıyla gerçekleştirilen 67. Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu (KPK) toplantısında Hollandalı ırkçı vekil Barry Madlener yine olay çıkardı.

Oturumda söz alarak "Türkiye gibi bir ülke AB'ye ait değildir. Çünkü geri kalmış İslami bir ideolojisi vardır ve bu Avrupa'ya ait bir durum değildir. İslam ve özgürlük bir arada yer alan iki kavram olamaz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de basının ve internetin kısıtlandığını, kadınlara ve eşcinsellere şiddet olaylarının gittikçe arttığını öne süren Madlener, "Hatta Türkiye'deki karikatüristler dahi mahkemeye çıkarılmaktan korkar hale geldiler. Bu büyük bir skandaldır" dedi.

BIRAKIN GELSİN

Madlener, karikatürist Bahadır Baruter'e ait "Allah yok, din yalan" yazısıyla tartışmalara neden olan karikatürü havaya kaldırarak Bağış'a hediye etmek istediğini söyledi. KPK Eşbaşkanı Afif Demirkiran, kürsüye yönelen Madlener'in elinden karikatürü almak istedi. Bu sırada karikatür yere düştü. Bağış ise "Bırakın gelsin, (karikatürünü) almayın" diye seslendi.

Demirkan karikatürü iade ederken Bağış'ın, Madlener'e İngilizce olarak, "Onu münasip bir yere koy" diye seslendiği duyuldu.

KAVGA EDECEĞİM

Avrupa kanadından KPK Eşbaşkanı Helene Flautre, "Çok teşekkür ederiz Sayın Madlener, Medyatik girişimlerinizi daha önce de gördük. Siz bizi kişisel propagandanız için kullanıyorsunuz. Asıl bu bir skandaldır" diyerek Madlaner'e tepki gösterdi. Türk kanadından KPK Eşbaşkanı Afif Demirkıran ise "Bazı arkadaşlar bu platformu sadece ve sadece provakasyon yapmak için kullanıyor. Bakın bu kişi dün arkadaşlarımızdan bir tanesine 'Ben yarın geleceğim ve Sayın Bağış'la kavga edeceğim' demiş. Burası bir kavga yeri değil çözüm yeridir" şeklinde konuştu.

CÜSSESİ YETMEZ

Bağış, Madlener'in kavga etmek istediğini duyunca "Gelsin, onun cüssesi yetmez" diye müdahalede bulundu. Bağış, yaptığı konuşmada basın özgürlüğü olmadığı iddialarının Türkiye'deki vesayetçi sistemin kalıntılarının yürüttüğü bir manipülasyondan ibaret olduğunu söyledi. AA