Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Aydın Gençlik Kolları Başkanı Barış Soyuçok, ''Ne Başbakan ne de Dışişleri Bakanlığından, bilhassa Bahreyn ve Libya'da yaşanan katliama varan kitlesel ölümler karşısında tek bir ciddi tepkinin gelmemesi, vahim bir durumdur'' dedi.
Soyuçok, yaptığı yazılı açıklamada, Tunus'ta başlayıp sonra Mısır'da devam eden ve giderek yayılan bağımsızlık, eşitlik, sosyal adalet ve özgürlük dalgasının, Bahreyn ve Libya'da yönetimlerin şiddete başvurması sebebiyle katliama dönüşmek üzere olduğunu öne sürdü.
Gerek Tunus gerek Mısır'daki gelişmelere nispi bir ilgi duyan Türkiye kamuoyunun, iktidarıyla muhalefetiyle, sivil toplum örgütleriyle Bahreyn, Yemen, Cezayir, Ürdün ve Libya'daki gelişmelere, büyük ölçüde alelade dış haberler gözüyle baktığını savunan Soyuçok, şöyle devam etti:
''Mevcut hükümet, nasıl Tunus ve Mısır olaylarında uzun bir süre suskunluğunu koruyup da son safhada mecburen bazı açıklamalarda bulunma durumunda kalmışsa, bu defa yine aynı tavrı, yani bekle-gör politikasını izlemeyi tercih etmiş görünmektedir. Acaba Başbakan Erdoğan yine ABD Başkanı Obama'nın açıklamasını mı beklemektedir? Ne Başbakan ne de Dışişleri Bakanlığından, bilhassa Bahreyn ve Libya'da yaşanan katliama varan kitlesel ölümler karşısında tek bir ciddi tepkinin gelmemesi, vahim bir durumdur. Sadece iktidarın değil muhalefet partilerinin de bu gelişmelere ilgisizliği, ülkemiz siyasetinin vizyonsuzluğunu gözler önüne sermesi bakımından da acı vericidir. HAS Parti Gençliği olarak, dost ve kardeş ülkelerdeki gelişmelerin bizleri de hem dost ve kardeş, hem de asgari insan olmamız itibariyle yakından ilgilendirdiğine ve ilgilendirmesi gerektiğine inanıyoruz.''