Gürültü kirliliğiyle ile ilgili yönetmelik değişikliği yapılacağını belirten Bakan Veysel Eroğlu, "Sanatçının hapis cezası almasını bile talep edeceğiz. Sanatçı, herkesten daha çok usul, esas, kaidelere, insanları rahatsız etmemeye özen göstermelidir. 200-300 kişiye bakarak tepinmesinin manası yok. Gecenin 03.00'ünde insanın beynine balyoz vurur gibi 'güm güm güm' diye kimsenin hakkı yok" dedi.

Eroğlu, şunları anlattı:

11.59'dan sonra gürültü olsun tepelerine bineriz Bu yıl üç işletmeye (Reina, Sapphire, Sortie) çeşitli para ve kapatma cezaları verdik. Bunlar ikaz. Eğer gürültüye devam ederlerse kapılarına kilit vuracağım. Biz bunu yaparız. İSKİ Genel Müdürü'yken nasıl havzalarda kaçak yapıları takır takır yıktım. Burada da gürültü yapanların kapısına kilit vurdururum. O yüzden herkes adam gibi kimseyi rahatsız etmeden eğlenecek. Hele 11.59'dan sonra bir gürültü olsun,
tepelerine bineceğiz. Bir sanatçıya da (Serdar Ortaç) konserinde geç saatlere kadar gürültü kirliliğine neden olduğu için 45 bin TL para cezası verdik. İnsanların eğlenmeye hakkı var. Fakat eğlenirken başkalarını rahatsız etmeye hakları yok. Ses suya vurunca yansıma oluyor ve karşı yakaya taşınıyor. Gürültü kirliliğine neden olan işletmeler, kendilerine şehirden uzak yer arasınlar. Kapalı alan bulsunlar. Gerekirse şehirden uzakta kendilerine kiralık yerler verebilir.

SANATÇILAR NE DİYOR

Ferhat Göçer: Nezaket bekliyorum

Bakanımızın gürültü mücadelesini haklı buluyorum. Demokrasi, hakların başkalarının haklarının başladığı yerde bitmesi anlamına geliyor. Yani eğlenirken, başkalarını rahatsız etmeye başladığımız dakikalarda dikkatli olmamız gerekir. Ancak sanat ve sanatçıyla ilgili tepinmek ve gürültü yapmak gibi terimlerin kullanılmasının, gerçek sanatçı ve sanat dostlarına karşı yapılmış bir haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ben sadece anlayış ve nezaket bekliyorum.

Serdar Ortaç: Ne söylenirse uyarım

Ben devletin koyduğu kurallara saygılıyım. onlar ne öngörürse uyarım. Çevreye saygılıyım, çevre kirliliğiyle ilgili ne önlem alınırsa uymak durumundayız. Sonuçta devlet büyükleri bizleri düşünüyor.

Geçtiğimiz hafta Serdar Ortaç'ın sahneye çıktığı Kuruçeşme Arena'da ses düzeyi yüksek olduğu için konserleri organize eden BKM'ye 45 bin TL ceza kesildi.