Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya ziyaretini twitter’a taşıdı. Gül, değerlendirmelerine, “Geçtiğimiz günlerde, Alman Cumhurbaşkanı Christian Wulff’un davetlisi olarak ben ve Hayrünnisa Hanım Almanya’ya resmi bir ziyarette bulunduk” ifadesiyle başladı. Humboldt Üniversitesinde yaptığı konuşmaya değinen Gül şu ifadeleri kullandı:
 
“Çıkarılan engellere rağmen Humboldt Üniversitesinde yaptığım konuşmamla ilgili olarak sizlerden binlerce mesaj aldım. Alman polisinin aksi yöndeki ısrarına rağmen üniversiteyi terk etmedim, rektörün odasında bekledim. Yaşananlar karşısındaki öfkemi de saklayamadım.”
 
Geçen yıl Türkiye’ye yaptığı ziyarette, Cumhurbaşkanı Wulff ve eşini memleketi Kayseri’ye götürdüğünü anımsatan Cumhurbaşkanı Gül, “Bu kez de Cumhurbaşkanı bizi kendi uçağıyla memleketi Osnabrück’e götürdü. Cumhurbaşkanı Wulff’un memleketi Osnabrück’e yaptığım ziyaret, sanki Türkiye’de bir ilimize yaptığım herhangi bir ziyaret gibiydi. Osnabrück’de halkı birlikte selamladığımız belediye binası, tarihte çok önemli bir yeri olan Vestfalya Antlaşması’nın 1648’de imzalandığı yer” ifadelerini kullandı.
 
Casus değişimi köprüsü
 
Ziyaretine ilişkin çeşitli fotoğraf karelerine de yer veren Cumhurbaşkanı Gül, Berlin Havaalanı’ndaki karşılama töreniyle 1989 yılına kadar doğu ve batı Berlin’i birbirinden ayıran Glienicke Köprüsü’nün üzerinde çekilen fotoğrafları yayınladı.
 
Cumhurbaşkanı Gül, iki Cumhurbaşkanı ve eşlerinin yer aldığı fotoğrafa “Bu köprü, filmlere konu olan, casus değişimlerinin yapıldığı köprü” notunu düştü.
 
Bakışından anladım
 
“Mevkidaşım Wulff, Alman Cumhurbaşkanlığı bandosunun Türk şefini benimle tanıştırdı” diyen ve tanıştırmaya ilişkin fotoğrafı yayımlayan Gül, “Şefin Türk olduğunu kıtayı selamlarken bana bakışından anlamıştım” ifadesini kullandı.
 
vatan