Olgun, yaptığı yazılı açıklamada, festivalin, belediyenin düzenlediği, içinde uluslararası standartlarda tiyatro sahnesinin, sosyal ihtiyaç donatılarının da bulunduğu, 14 dönümlük Tepecik Kültür Sanat Parkı'nda gerçekleştirileceğini belirtti. 
     Tuncay Olgun, şunları kaydetti: 
     ''Resim ve heykel dalında etkinliğimize sanatçılar ile beldemizdeki ve civarımızda bulunan okulların öğrencileri de katılıyor. Onlarla birlikte resim yapıp, heykellere şekil verilecek. Festival boyunca çocuklarımız işin duayenlerinden resim ve heykel sanatının inceliklerini öğrenecek. Belki de yarının dünyaca ünlü sanatçısı olacak gençlere, ilk dokunuş sağlanıyor. Festival boyunca birçok etkinlik gerçekleştirilecek, geceleri müzik grupları sahne alacak. Bize destek veren sanatçılarımız, hem belde, hem de öğrencilerimizin ufkunu açacak. Sanatçılar yaptıkları eserleri bize bağışlayacaklar. Geçen yıl yapılan etkinlikte birçok tablomuz sanat parkımıza kaldı. Bu yıl da yapılacak eserlerle önemli bir koleksiyona sahip olacağız. Bu eserleri birçok yerde sergileyip Aydın Tepecik'in adını duyuracağız. Yurtdışı etkinliklere de katılıp, Türkiye'nin bir beldesinde yapılan eserleri görücüye çıkaracağız. Türkiye'nin sanat ruhunu da izleyicilerimize aktaracağız.'' 
     Tepecik'in güzelliğinin bugüne kadar anlatılmasında sıkıntı yaşadıklarını, turizmden yeteri kadar pay alamadıklarını ifade eden Olgun, ''Bizim köklerimiz Mekadonya'ya dayanıyor. Şimdi orasıyla kültür köprüsü oluşturmaya çalışıyoruz. İlk hedefimiz AB ülkeleri. Adım adım tanıtım faaliyetlerimizi gerçekleştireceğiz'' dedi.