Hürriyet'in haberine göre; Türkiye, Tepecikspor"un adını ilk olarak şarkıcı Alişan sayesinde duydu. Ünlü sanatçının profesyonel futbolculara tanınan "askerliği 38 yaşına dek tecil ettirme" hakkından yararlanmak için TFF 2. Lig"de mücadele eden bu kulübün kadrosunda yer aldığı basında yer aldı.
Bu haberin ardından Alişan kışlanın yolunu tutarken, daha önce Süper Lig takımlarının formalarını terleten çok sayıda ünlü futbolcunun Tepecikspor"da yer aldığı ortaya çıktı. Askerlik problemi olan ya da takım bulamadığı için yeşil beyazlı bu oyuncular arasında kimler yok ki..

Bursaspor"da iki kez gol kralı olan Okan Yılmaz (32), Galatasaray ve Fenerbahçe"de oynayan Fatih Akyel (33), Beşiktaş ve Galatasaray"da kısa süreler forma şansı bulan Ümit Aydın (30), ve Galatasaray"n eski kalecisi Mehmet Bölükbaşı (32)...

Çoğu ara transferin son gününde Tepecikspor kadrosuna katılan eski şöhretlerin diğer ortak özelliği ise aldıkları ücretler. Geçmiş yıllarda bol sıfırlı sözleşmelere imza atan bu oyuncular şu an "maç başı paraya" oynuyorlar. İlk 11"e girerlerse bin lira, oyuna sonradan girerlerse 500 lira alıyorlar.

TEPECİKSPOR, Büyükçekmece ilçesine bağlı bir köy takımı... Antrenmanlarını ve maçlarını köy içinde bulunan tesislerde yapıyor. 3 bin seyirci kapasitesi stadında genelde 100-150 seyirciye oynuyorlar. Kadrosunda bu kadar şöhretli isim barındırmasına rağmen kümede kalma mücadelesi veriyor.

Kulüp başkanı Temel Eyüpoğlu, gidişat kötü olmasına rağmen takımına güveniyor; “Kümede kalacağız” diyor. Tam o sırada yanımıza Fatih Akyel geliyor. “Şimdi röportaj vermem, takımı kümede tuttuktan sonra konuşuruz” deyip, fotoğraf çektirmeyi reddediyor.

Kaleci Mehmet Bölükbaşı ise durumu kabullenmiş. Biraz da sitemkar... “Olmadı” diyerek sözlerine başlayan Mehmet, “Gözden düştün mü seni kimse aramaz. Sezonun ilk yarısında takım bulamadım. Tabii ki askerlik problemi var. Ancak hayatımızı devam ettirme gerçeği de var” dedi.

Mİlliyet