10 ay önce müziği bırakma kararı alan Teoman, Milliyet'e verdiği röportajda sebeplerini, başarısızlık hissini anlattı ve "Karikatür olmaktan korktum" dedi.

Müziği bırakması hakkında "Kendi kendime soruyorum neden bıraktım müziği diye; hâlâ bilmiyorum aslında. Bu kararın sebebini kendime bile anlatamıyorum. Sonradan fark ettim; bu işte bir sürü parametre var..." diyen şarkıcı son albümü yaparken artık kreatif tarafının da giderek tükendiğini hissettiğini söyledi.

İstediği kaliteyi sadece sponsorlu konserlerde sağlayabildiği için konserlerinden tatmin olmadığını dile getiren şarkıcı, bu sırada kendisini başarısız da bulmaya başladığını anlattı.

Şebnem Ferah'ın grubu gibi bir grubu olmadığı için pişman olduğunu da şu sözlerle açıkladı:

"Ben onu yapamadım. Bir bakışta birbirinin ne yapacağını anlayan, birbirini seven, uzun zamandır birlikte çalan, aynı amaca hizmet eden bir grup oluşturamadım. Çok sinirli olmuştum bu nedenle. Hem sorunları çözemiyor, hem de insanları kırıyordum. Sertleşmiştim, hakaret ediyordum... Böyle bir grubu kurmayı becerseydim, devam ediyor olabilirdim. Bu durum kendimi daha 'yalnız' hissetmeme neden oldu. Kendi kendimin karikatürü olmuşum gibi hissettim. "Müzik dünyasında beğenmediğim insanlar var acaba onların yolunda mı gidiyorum" dedim kendime."

Ancak yılda maksimum 10 konserle istediği tatmini alabileceğini söyleyen Teoman, yaz sonrası bunu deneyebileceğini, büyük bir ekiple, tüm şarkılarını değişen müzik zevki doğrultusunda yeniden düzenleyerek daha akustik bir yaklaşımla yorumlayacağını ifade etti.