Hangi liselere yerleştiğinizi öğrenmek aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz..

TEOG TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bu yıl ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş yerleştirme sonuçlarının yarın açıklanması bekleniyor. 1 milyon 300 bin öğrencinin girmiş olduğu TEOG yerleştirme sonuçlarının bugün açıklanıyor..

Yerleştirmeye Esas Puanlar (YEP) ile öğrenci alan okulların yerleştirme sonuçları http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecek ve kesin kayıtları da bu tarihte sistem tarafından otomatik yapılacak. Sonuçlara ilişkin bilgiler isteyen velilere mobil bilgilendirme servisi aracılığıyla SMS şeklinde de gönderilecek. Yerleştirme işlemi yapıldıktan sonra resmi ve özel okulların açık kalan kontenjanlarına ortaöğretim yönetmeliğinin nakil esasları doğrultusunda, yerleştirmeye yönelik nakil yoluyla öğrenci kaydedilecek.

Seviye belirleme sınavının yerine getirilen (TEOG) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'na 1 milyon 300 bin öğrenci girmişti. TEOG Sınav Sonuçları ve YEP Yüzdelik Dilimlerine göre lise tercihlerini yapan öğrenciler şimdi merakla TEOG Yerleştirme Sonuçlarını bekliyor. Adaylar; Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, İmam Hatip Lisesi, meslek liseleri gibi okullar ve çok programlı liselerden toplam 15 tercih yaptı. TEOG Tercih Sonuçları 22 Ağustos'ta MEB'in internet sitesinden duyurulacak. Milli Eğitim Bakanlığı TEOG Tercih sonuçları ve TEOG yerleştirmeleri hakkında hangi açıklamalarda bulundu? TEOG yerleştirme takvimi ve ayrıntılı kılavuza haberimizden ulaşabilirsiniz.. TEOG sonuçları bugün açıklanıyor. Tercih ettikleri okullara puanları yetmeyen ve tercih yapmayan 218 bin öğrenci evlerine en yakındaki meslek ve imam hatip liselerine yerleştirildi Fen ve Anadolu liseleri ile sınavla öğrenci alan devlet liselerini kazanan öğrenciler bugün açıklanıyor. Bir milyon 300 bin öğrencinin yarıştığı TEOG'da, 218 bin öğrenciyi sürpriz bekliyor. Bu öğrenciler, tercih yapmadıkları ya da tercih ettikleri okullara, puanı yetmediği için MEB tarafından evlerine en yakın liseye yerleştirildiler...

Türkiye genelindeki tüm klasik liselere kapatıldığı için evlerine en yakın okul olarak adayların önünde iki seçenek bulunuyor. Bunlardan ilki meslek liseleri, ikincisi de imam hatip liseleri. Yaygın olan imam hatip liseleri olduğu için, bu 218 bin adaydan önemli bir bölümünün, bu okullara yönlendirilmesi bekleniyor.

MEB yetkilileri, bunun bir zorunluluk ve dayatma olmadığını, yerleştirildiği okulu beğenmeyenlerin, başka liselere başvurabileceklerini ısrarla vurguluyorlar...

133 bin aday tercih yapmadı Bu 218 bin adaydan çok önemli bir bölümünün ise örgün öğretimden kopup, açık öğretime yönelebileceği ihtimali de göz önünde bulunduruluyor...

6 farklı lise grubundan 15 tercih hakkı olmasına rağmen 133 bin aday, hiç tercih yapmadı, 75 bin aday ise ise yaptığı tercihlerin hiç birini kazanamadı. Söz konusu öğrenciler, kendi ilçelerinde bulunan ve kontenjanı dolmayan, en yakın liselerden birisine yerleştirildi.

Peki bu öğrenciler, yerleştirildikleri okulları beğenmez ve okumak istemezlerse ne olacak? ‘Başka okula gidebilirler' MEB Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, bu konuda velilerin içlerinin rahat olması gerektiğini vurgulayarak "Eğer bulundukları ilçede istedikleri okul yoksa, en yakın bir başka ilçedeki okullara gidebilirler" dedi.

Kurt, özel okullarla, devlet liseleri arasındaki gel-gitler nedeniyle, sıkıntı yaratılmaması için, tek e-kayıt sistemi uygulanacağına da dikkati çekerek " Özel ya da devlet fark etmeksizin, bir okuldan diğerine giden öğrencinin kaydı, anında silinecek. Bu yüzden, bir öğrencinin, aynı anda, iki okulda kaydının bulunması mümkün olmayacak " dedi.

Anadolu liselerinde ve kolejlerde kayıtlar, okullar açılıncaya kadar devam edecek...

TEOG YERLEŞTİRME TAKVİMİ

4 Temmuz: Tercihlere esas kontenjan tablolarının ilanı

7 TEMMUZ: 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puanların (YEP) ilanı 31 TEMMUZ-8 AĞUSTOS: Tercihlerin alınması (Saat 17:00'ye kadar) 22 AĞUSTOS: Yerleştirme sonuçlarının açıklanması 25-28 AĞUSTOS: Nakil başvuruları alınacak 29 AĞUSTOS: Nakil işlemleri saat 19.00'da bitecek

15 EYLÜL: Okulların açılış tarihi EYLÜL SONU: Ay sonuna kadar haftalık periyotlar halinde nakil işlemleri sürecek

MEB TEOG DUYURULARI..

TEOG Nedir ? Bildiğiniz gibi artık SBS sınavı yapılmayacak. Bunun yerine Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş ismi verilen kısa adıyla TEOG, SBS'nin yerini aldı.

Bu yeni sistemin asıl amacı, öğrencinin başarısını anlık bir performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayarak belirlemektir. SBS'ye göre en temel farklılık bu yönde olmuştur.

Buna göre Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) şu şekilde belirlenecek, Merkezi Yazılı Sınavlar (tabii ki kısaltması, MYS) ve Yılsonu Başarı Puanı (YBP) ile birlikte öğrencinin yerleştirme puanıyla ortaya çıkacak. Detayı aşağıda anlatılacak.

Sınavlara farklı bir formatta devam ediliyor. Şöyle ki, 2013-2014 eğitim yılında, sadece 8. sınıflar 6 temel dersten merkezi bir sınava tabi tutuldu. Bu temel dersler Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, TC İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil. Öğrenciler kendi okulların sınava giriyor ancak öğretmenler çalıştıkları okuldan farklı okullarda sınava giriyorlar. TEOG sistemi ile ilgili detaylı bilgi TEOG modelinde, iki yazılısı olan derslerin birinci yazılısı, üç yazılısı olan derslerin ikinci yazılısı merkezi sistemde yapılacak. Sınav soruları, SBS'ye paralel olarak öğrencilerin kazanımlarını dikkate alarak yorumlama, analiz yapma, eleştirel düşünme, sonuçları tahmin etme, problem çözme ve benzeri yeterlilikleri ölçecek nitelikte hazırlanmış.

Sorular 4 şıklı ve yanlış cevaplar doğruları götürmüyor.

Din kültürü ve ahlak bilgisi ile ilgili şöyle bir durum var ; eğer öğrenci Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinden muaf ise alternatif sorular soruluyor.

Sınav sorularının orta ve uzun vadede açık uçlu soruları da içerebileceği söyleniyor.

Yılsonu Başarı Puanı (YBP) 6, 7 ve 8. sınıflarda, öğrencinin derslerden aldığı yılsonu puanlarının haftalık ders saati ile çarpılarak elde edilen toplam puan toplamının, haftalık ders saati toplamına bölümü ile hesaplanan puandır. Biraz karışık oldu sanırım. Daha basitçe yılsonu notları, o dersin haftalık ders saatiyle çarpılacak ve bu yılsonu puanları, haftalık toplam ders saatine bölünecek ve Yılsonu Başarı Puanı (YBP)elde edilecek.

Puanlama 100 üzerinden yapılacak.

YEP Nedir ? Ortaöğretime Yerleştirmeye Esas Puan manasındadır. YEP, merkezi sınavlarının %70'i ile 6,7 ve8. sınıf YBP puanlarının ortalamasının %30'unun toplanması ile elde edilecek.

Yani TEOG sınav sonuçları, öğrencinin nihai puanında %70 gibi yüksek bir oranda önem teşkil ediyor.

Puan eşitliğinde ne olacak ? Öğrencilerin yerleştirme esas puanlarının (YEP) eşit olması durumunda - Tercih önceliği, - Sırasıyla 8, 7 ve 6. sınıflardaki yılsonu başarı puanı yüksekliği, - Özürsüz devamsız gün sayısının azlığı. dikkate alınarak yerleştirme yapılacaktır.