Ege Bölgesi Sanayi odasından ayrıldıktan sonra bağımsız oda kuran Aydınlı sanayiciler bugün başta sanayi odası Başkanı Ercan Çerçioğlu, Meclis Başkanı Yalcın Pekguzel ile birlikte 15 kişilik bir heyetle Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan ile görüşmek için Ankaraya gitti. 55 yıllık EBSO şubeliğine , 3 kasım 2007"de yaptıkları genek kurul kararı ile son veren ve bağımsız sanayi odası kuran Aydınlı"lar Sanayi Bakanlığı"nın yaptığı temyiz başvurusu ile görüşlerini ilettiler ve Bakan Çağlayana bilgi verdiler.

MAL PAYLAŞIMI
Bakanlık ile devam eden hukuk süreci sebebiyle, EBSO ile aralarındaki mal paylaşımını da tam olarak sonuçlandıramayan Aydın Sanayi Odası AYSO Başkanı Ercan Çerçioğlu ve Meclis Başkanı Pekgüzel, Ankara"ya gelmeden önce EBSO Başkanı Taner Taşkın ve Meclis Başkanı Ender Yorgancılar ile bir araya gelerek mal paylaşımında belli noktaya geldiklerini bildirdiler. AYSO"nun kullandığı binanın tapusunun EBSO üzerinde olduğu, binanın nereye kalacağıyla ilgili açık bir yasal mevzuat olmamasına rahmen benzer durumlarda yargının verdiği kararlara göre dava açmaları durumunda kendi lehlerine karar çıkmasının süpriz olmayacağını konuşan AYSO yetkilileri ayrıca 2 hizmet aracının da kendilerine geçmesi konusunda belli bir noktaya geldiklerini ancak kesin kararın alınmadığını söylediler. 603 üyeli odanın bagımsızlığının hukuksal sürecinin de tamamlanması durumunda artık Aydınlı sanayicinin sorunlarıyla daha iyi ilgileneceklerini bürokrasinin azalacağını ve daha güçlü temsil haklarının olacağını savunan Meclis Başkanı Yalçın Pekgüzel kapasite raporunu kendilerinin vereceği, imza yetkilerinin olacağı ve kendi bütçelerini yapabileceklerini de aktardı. Aydın Sanayi Odası meclis üyeleri saat 16:00 da yanlarına Aydınlı iktidar ve muhalefet partisi vekillerini alarak Bakan Çağlayan ile yarım saat süren bir görüşme yaptı.Bağımsız sanayi odası kurulduktan sonra ilk kez Sanayi ve Ticaret Bakanı"nı ziyaret eden Aydın Sanayi Odası Başkanı Ercan Çerçioğlu, her iki taraf içinde olumlu bir görüşme olduğunu söyledi.

SICAK GÖRÜŞME

Bakan Çağlayan"ın kendilerini tebrik ettiğini söyleyen Çerçioğlu “Sayın Bakan ile sıcak görüşme oldu. Bakan , Aydın Sanayi Odası"nın kurulmuş olmasından dolayı mutluluk duyduğunu, her zaman gönülden destek olacağını ifade etti. Bizden bilgi aldı. İçinde bulunduğumuz hukuki süreci konuştuk. Hukuk danışmanları ile durumu değerlendirebileceklerini kuruluş işlemlerinin hızlanması açısından hukuksal altyapı müsait ise, temyiz başvurusunu geri çekebileceklerini söylediler” dedi

Yeni Asır