Danimarka"nın Herning kentinde 2009 yılında düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonasında Uluslararası Güreş Federasyonu( FİLA) tarafından altın düdük ile ödüllendirilen ve ödülünü FİLA Başkanı Raphael Martinetti"den alan profesyonel güreş hakemi Bekir Çeker Aydın"da Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak atandığı 3 aydan beri çalışma temposu ile fark oluşturdu.

Çeker tamamladığı ve yapılacak olan projelerini bir bir ortaya koyuyor. Çeker, “Ben imza müdürü değilim. Bu koltuğa da yapışmam icraat yaparım. Çalışma arkadaşlarımda bu tempoya ayak uydurmalı” dedi.

Aydın"a atandığı haberini aldığında ilk işinin 2012 yılında yapılacak olan Üniversiad oyunlarını Aydın"a aldırmak olduğunu düşündüğünü söyleyen Bekir Çeker, “Hemen Aydın"ı arayıp tesis durumunu sordum. Düşüncemi Genel Müdürümüze de iletince Aydın"ı ilk sıraya alacağım dedi. Ama Aydın"da bir Olimpik Yüzme Havuzu ve Tartan Atletizm pistinin olmadığını öğrendim. Ben Aydın"ın tesis açısından sorunlarını çözmüş olduğunu düşünürken böyle bir durum karşıma çıktı. Tabii ki Üniversiad oyunlarını Aydın"da yapabilme şansımız da kalmadı. Ama bunu kendimize tetikleyici bur durum olarak alıp kolları sıvadık” şeklinde konuştu.

OLİMPİK YÜZME HAVUZU YAPILIYOR

İlk iş olarak Olimpik Yüzme Havuzu eksikliğini gidermek için kolları sıvayan Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Bekir Çeker Mayıs ayı sonu itibari ile Aydın"a Olimpik Yüzme havuzu kazandırılacağı müjdesini verdi. Çeker, Genel Müdürlük den söz aldıklarını, Yaz ayı başında Aydın"ın Olimpik Yüzme Havuzuna kavuşacağını ifade etti.
Yapılacak olan üstü açık Olimpik standartalara uygun havuzun 2 Milyon Liraya mal olacağının altını çizen Çeker, “ Şuanda Pınarbaşı mevkiinde kiralama yolu ile gelir elde ettiğimiz yüzme havuzunu yıkarak yerine Olimpik ölçülerde bir havuz yapacağız. Biz tesisin çok daha kısa süre içinde tamamlanmasını istiyoruz ama Genel Müdürlüğümüz 2012 yılında Erzurum"da yapılacak olan Üniversiad ve 2011 yılında yapılacak olan Karadeniz oyunlarından dolayı ödenek anlamında bir zorlanma olabileceğini belirtti. Buna rağmen fizibilite çalışmalarını tamamladık. Ödeneğimiz de Genel Müdürlükten onaylandı. Büyük bir aksilik olmazsa okullar yaz tatiline girdiğinde Aydındaki genç ve çocuklarımız Olimpik Yüzme Havuzunda yüzme sporu ile tanışacaklar” şeklinde konuştu.

AYDIN"DA 10 BİN GENÇ SPORLA TANIŞACAK

Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladıkları proje ile Aydın"da 1 yılda 10 bin gence spor yaptıracaklarını vurgulayan Çeker, şunları söyledi: “Antrenörlerin ücretlerini Halk Eğitim Müdürlüğü ödeyecek. Malzeme ve tesis desteğini biz sağlayacağız. Periyotlar 3 aylık olacak ve bir periyot da 2 bin 400 gencimiz sporla tanışacak. Bu projeye çok önem veriyoruz”

ATLETİZM PİSTİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Aydın Merkeze bağlı Kuyulu köyündeki atletizm pistinin Türkiye"nin birkaç güzel pistinden biri olduğunu kaydeden Çeker, “Arazi 85 dönümlük mera alanı. Ama oraya hastane yapılması planlanıyor. Ama şimdiye kadar benden önceki yönetimler oranın tapusunu almak için talep de bulunmuş olsaydı şu an elimizde olurdu. Konuyu Genel Müdürümüzle konuştum. Tapusunu alabilirsek burayı tartan atletizm pisti ve atış poligonu olarak kullanmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

“GÜREŞ MİLLİ TAKIMINA MUTLAKA SPORCU VERECEĞİZ”

Kendisi de eski bir güreşçi olan Bekir Çeker, Milli Takıma Aydın"dan sporcu göndermeyi çok istediklerini kaydederek, şöyle konuştu: “Milli Takımın 11 sıkletinin en az üçüne Aydın"dan sporcu yollama hedefimiz var.Olimpiyatlara şu an 3 yıl var ama Halk Eğitim Merkezimizden yıldızlarda en az 2 sporcumuzu Milli Takıma göndereceğimizi düşünüyorum”/iha