Aydın Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne intikal eden tüketici şikâyetleri; 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereği ve bu Kanuna dayanılarak Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca düzenlenen Yönetmelikler, Tebliğler ve Genelgeler doğrultusunda incelenerek mümkün olan en kısa zamanda sonuçlandırılmaya çalışılıyor. Merkezleri diğer illerde ve ilçelerde bulunan firmalarla ilgili şikâyetler ilgili İl Müdürlüklerine veya İlçe Kaymakamlıklarına intikal ettirilerek, ilgili Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri’nde sonuçlandırılması sağlanıyor.

Temmuz ayı içerisinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne ulaşan tüketici şikayetlerinin sayısı 129 adet olarak gerçekleşti. Bu şikâyetlerin 69’u çeşitli bankacılık hizmetleri, 49’u ayıplı mal ve hizmetleri kapsayan 17’si cep telefonu, 9’u ayakkabı, iki şer adet mobilya, bilgisayar, gözlük, halı yıkama, televizyon ve birer adet fotoğraf makinesi, buzdolabı, çanta, ekmek yapma makinesi, giyim, uydu alıcısı, kamera, LPG’li ocak, ayıplı hizmet oluşurken, 10’u kapıdan ve mesafeli satış, 1’i abonelik sözleşmesi ve 2’si diğer şikayet konularını içerdi.

Tüketici Sorunları İl Hakem Heyeti Başkanlığı’nca Temmuz ayı içinde 16 Temmuz 2012 ve 23 Temmuz 2012 tarihlerinde olmak üzere iki ayrı toplantı yapıldı. Söz konusu toplantılarda 100’ü tüketici lehine, 11’i tüketici aleyhine ve 4’ü bilirkişi ataması olmak üzere toplam 115 adet İl Hakem Heyeti kararı alındı. 6 tüketici şikâyeti ise İl Hakem Heyetine intikal ettirilmeden Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nce sonuçlandırıldı.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png