Gündemin ilk maddesini oluşturan Kipa Kavşağı düzenlemesi hakkındaki komisyon raporu oy birliği ile kabul edilirken, Sağlık Grup Başkanlığı"nın Nazilli Sitesi bölgesinde Sağlık Ocağı kurmasıyla ilgili talebi de oybirliği ile kabul edildi. Emniyet Müdürlüğü"nün takas talebi de oy birliği ile kabul edilirken, 963 ada 7 parsel ve 141 ada 5 parsel üzerinde kayıtlı olan İbrahim Tatlıses"e ait Tatlıses Otel ile ilgili karar, 7 red ve 2 çekimser oya karşılık 17 oyla kabul edildi. Mal Müdürlüğü"nün 122 parsel ile ilgili alınan meclis kararının iptali yönündeki talebi, Kadıkalesi"nin Koruma amaçlı imar planının hazırlanması ve hali hazır harita alımı, Nazilli Sitesi içerisindeki uygulamalarla ilgili 5 Aralık 2007 tarihli meclis kararıyla yanlış yazılan ada parsellerle ilgili gerekli düzenlemelerin yapılması ve Sanayi Sitesi içerisindeki büfelere yönelik düzenlemelerin yapılması ilgili ilgili maddeler incelenmek üzere imar komisyonuna havale edildi.
Daha sonra Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak okul için tapu tahsisi konusu ile Kuşadası"nın çeşitli yerlerine 5 yeni trafo yeri kurulması oybirliği ile kabul edildi. Buna göre; Efes 2-3 Evleri, Belcekız Kooperatifi, Özpolat Sitesi, Özceren Sitesi"ne trafo kurulmasına izin verildi. Daha sonra şehiriçi minibüsleri ile ticari araçların otogara giriş çıkış ücretlerinin belirlenmesi ile ilgili maddelere geçildi. Şehir içi minibüslerinin giriş çıkışına zam yapılmadı ve geçen yılki uygulama aynen kaldı. Buna göre minibüsler Ekim-Mart ayları arasında 133 lira, Nisan-Eylül aylarında ise 200 lira giriş çıkış ücreti ödeyecek. Diğer ticari araçlar ise her giriş çıkışta 1 lira 50 kuruş ödeyecek.
Sitelerin ferdi su aboneliğine geçmesi konusundaki gündem maddesi için plan ve bütçe komisyonuna ek süre oy birliği ile verilirken, ticari araçların vize ücretlerinin iptali talebiyle ilgili madde de oybirliği ile reddedildi. Böylece ticari araçların vize ücretlerinde bir değişiklik olmadı. Taksiler 100 lira, minibüsler 200 lira vize ücreti ödemeye devam edecekler. Daha sonraki gündem maddesinde; Belediye Başkanı M. Esat Altungün tarafından Belediye Başkan Yardımcısı olarak atanarak norm kadroya alınan Belediye Meclisi Üyesi Adem Testici"nin maaşı belirlendi. Buna göre Testici"nin maaşı 4 çekimser 21 kabul oyu ile 3 bin lira olarak belirlendi. Dolu norm kadrolarıyla ilgili maddede ise 5 personelin kademesi arttırıldı.
Sahil Bulvarı üzerindeki El Heykeli civarındaki etkinliklerle ilgili ücretlerin belirlenmesi konusu için oy birliği ile encümene yetki verilirken, Kuşadası"ndaki okul bahçeleri ile açık alanlardaki otoparkların ücretleri belirlendi. Oybirliği ile kabul edilen okul bahçeleri ve açık alanlardaki otopark ücretleri değişmedi ve geçen yıl ile aynı kaldı. Buna göre fiyatlar şöyle belirlendi: 3 saate kadar her saat başı 1 lira, 12 saate kadar 5 lira, 24 saate kadar 7 lira. Daha sonra Pazaryeri ücretleri hakkındaki madde görüşüldü. Pazaryerlerinde tezgah başına fiyat yerine metrekare bazında yeni fiyat uygulanması 7 red oya karşılık 17 oyla kabul edildi.
Plajlardaki tuvalet fiyatları ise 1 lira olarak oybirliği ile kabul edildi. Daha sonra su ücretlerinin belirlenmesi hakkındaki madde görüşülmek üzere yeni kurulan su ücretleri komisyonu ile hukuk komisyonlarına havale edilirken, El Heykelinin Bulunduğu meydana İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı ismi verilmesi ile terör olayında hayatına kaybedenlerin isimlerinin sokaklara verilmesi ile ilgili maddeler görüşülmek üzere Turizm ve Tanıtma komisyonu ile imar komisyonuna havale edildi.
Otel ve site önlerindeki plajlarda kullanılan şemsiye ve şezlonglardan alınan ücretleri ile ilgili madde Tarife ve bütçe komisyonu ile hukuk komisyonuna havale edilmesi ve belirlenen ücretlerin mali hizmetler müdürlüğü tarafından uygulanması için rapor hazırlanması karara bağlandı. Efes 2 Evleri"nin imar durumunun düzeltilmesi konusu imar ve hukuk komisyonlarına havale edilirken, bin ve 5 bin ölçekli halihazır harita alımı ile bin ve 5 bin ölçekli planların üst ölçekli planlara uygun hale getirilmesi hakkındaki iki madde ise oy birliği ile kabul edildi.