Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı,Elazığ'da yaptığı konuşmada, likidite açısından gelişmekte olan ülkelerin çok farklı bir politika izlediğini kaydederek, ''Çok sıkıyız. Özellikle Türkiye'de son derece dikkatli gidiyoruz'' açıklamasında bulundu.

Başçı, ''Likidite ile ilgili elimiz güçlü. Ufak bir indirim yaptığımızda derhal kısa vadeli faizlerin yükselmesine yol açabiliyoruz. Gecelik bankalar arası faizlerin düşmesine imkan sağlayabiliyoruz. Bu çok önemli bir esneklik. Şu anda sadece zorunlu karşılıkları karşılayacak oranın biraz üzerinde likidite veriyoruz. Faizler açısından elimiz çok güçlü, likiditeyi biraz kısarsak dövizdeki spekülatif saldırılara çok rahat yanıt verebiliyoruz. Şu anda bankaların sadece ihtiyacı olan kadar para veriyoruz. Bu likidite politikasının sıkı olduğunu gösteriyor. '' diye konuştu.
 

KAMU BORÇ YÜKÜ YIL SONUNDA YÜZDE 37'YE GELEBİLİR

Kamu borcuyla ilgili olumlu resmin Türkiye'yi ayrıştırdığını bildiren Başçı, ''Türkiye'de kamu borç yükü bu yıl yüzde 40'ın altına indi, yıl sonunda yüzde 37 civarı bir yere gelebiliriz'' dedi.