Ünlü mafya babaları Kürşat Yılmaz ve Sedat Peker’in oğulları arasında çıkan tartışma sonrası polis takibe başladı. Bu sırada Aziz Yıldırım da telefon dinlemesine takılınca olay patladı...
 
Polis göre Başkan Yıldırım’ın telefonda kullandığı şifreler de çözüldü. Yıldırım bir konuşmasında kulüp yöneticisine, iddiaya göre “Şirkete temizlikçi alınacak adam ayarlayın” diyor. Yönetici ise “3 tane temizlikçi ayarladık” diye cevap veriyor. Polise göre temizlikçi diye bahsedilen kişiler şike için ikna edilen futbolcular...
 
Türkiye’yi adeta yerinden oynatan futbolda şike soruşturması ile ilgili bilgiler netleşmeye başladı. Vatan’ın ulaştığı bilgilere göre tüm soruşturma 25 Aralık 2010 tarihinde Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü’nün Taksim’deki ofisinde dayak yemesi ile başladı. İddiaya göre Giresunspor’a yeni başkan seçilen Ülkü’nün ofisi ünlü mafya babası Kürşat Yılmaz’ın oğlu Alparslan Ylımaz ve adamları tarafından basıldı. Burada Ülkü’ye saldıran Yılmaz, başkanı darp etti. Yaşanan bu olay sonrası Ülkü, Giresunspor eski Bşakanı ve ünlü mafya babası Sedat Peker’in manevi oğlu Olgun Aydın Peker’den yardım istedi. Devreye giren Peker ise arabuluculuk için bir buluşma ayarladı. İstanbul’da bir otelde Alparslan Yılmaz, Olgun Peker ve Ömer Ülkü bir araya geldi. Oteldeki konuşmada sorun çözülemeyince konuşmaya devam etmek için Peker’in ofisine geçildi. Ancak buradaki konuşmalarda da anlaşma sağlanamadı ve tartışma çıktı. İddiaya göre Yılmaz hem Olgun Aydın Peker’i dövdü hem de ofisini dağıttıktan sonra mekandan ayrıldı. Bu şekilde olay bir anda mafya çatışmasına dönüştü. Peker yaşananlar nedeniyle öç alma uğraşına girerken, Kürşat Yılmaz ve Sedat Peker ise oğullarına “Bu işi kapatın” diye talimat gönderdi. Ancak mafyadaki bu hareketliliği yakından takip eden İstanbul polisi, bu tarihte Peker’i takip altına aldı. Peker’in telefonları da dinlenmeye başlandı.
 
Soruşturma derinleşti
 
Olgun Aydın Peker menajerlik işleri ile uğraştığı için konuşmaları sürekli menajerlerle ve futbolcularla oluyordu. Konuşmaları mercek altına alan polisin takibine Peker’le Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bir konuşması takıldı. Konuşmanın içeriğini değerlendiren polis, futbol maçlarında şike yapıldığını saptadı. Bunun üzerine soruşturma derinleştirildi.
 
Çark nasıl işliyor?
 
Polisin belirlemelerine göre şike çarkı şu şekilde işliyordu: Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım şike yapılmasını istediği maçlarla ilgili yardımcısı İlhan Ekşioğlu’nu arıyor ve karşı takımdan bazı futbolcuların menajerlerini bulmasını istiyordu. Ekşioğlu ise menajerlerle irtibata geçiyor ve karşı takım oyuncularının maçta şike yapmalarını sağlıyordu. İddiaya göre bu menajerler Yusuf Duran, Abdullah Başak, Ali Kıratlı ve Mahmut Boz’du.
 
Fenerbahçe’nin şike yaptığı maçlardan birinin de 4-3 kazandığı Sivasspor maçı olduğu öğrenildi. İddiaya göre Fenerbahçeli yöneticiler Sivasspor kalecisi Korcan’a verilmesi için menajerleri Yusuf Duran ve Abdullah Başak’la bir çanta dolusu para gönderdi. Parayı menajerlere Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu verdi. Ancak menajerler iddiaya göre Ekşioğlu’na parayı verdiklerini söylemelerine rağmen kaleciye parayı vermedi.
 
Polis senet arıyor
 
Gözaltına alınan Fenerbahçe’nin Karabükspor’dan transeferi Emenike ile ilgili detaylar da netleşmeye başladı. Karabükspor’un Trabzonspor ile oynayacağı maç öncesinde Karabükspor’un Emenike’nin satışı konusunda Fenerbahçeli yöneticilerle protokol imzaladığı ve karşılığında 9 milyon euroluk senetler aldığı ortaya çıktı. Emenike için yapılan bu pazarlıklar da dinlemeye takıldı. Polis şimdi her biri 500 bin euroluk senetleri arıyor.
 
Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu’nun şike karşılığında menajerlere verdiği öne sürülen bir Mini Cooper marka araca da el konulduğu öğrenildi.
 
Şikenin başı Yıldırım iddiası
 
Şikenin organizasyon şeması da ortaya çıkartıldı. Polise göre 2 ayrı suç ayağı bulunuyor. Bunlardan birisi Olgun Aydın Peker’in başında olduğu çete ayağı. İddiaya göre suç şebekesinin bu bölümü anlaşmaya uyulmaması halinde güç kullanmak için hazır bekliyor. Şike ayağında ise Başkan Yıldırım’ın başı çektiği öne sürülüyor. İddiaya göre Yıldırım şike ve teşvik primi hareketlerini yönetiyor.
 
Gözaltına alınan menajerlerden bazılarının, kulüpler arası para taşıdıklarını kabul ettikleri ve isimleri tek tek verdiği öğrenildi. Menajerler bazı kulüp yöneticilerine para götürdüklerini kabul etti ancak parayı ne maksatla götürdüklerini bilmediklerini söyledi.
 
Şifreli konuşmalar
 
Aziz Yıldırım’ın bazı kulüp yöneticileri ile yaptığı ve polise takılan telefon konuşmaları da kayıtlara girdi. Yıldırım bir telefon konuşmasında kulüp yöneticisine, “Şirkete temizlikçi alınacak adam ayarlayın” diyor. Yönetici ise “3 tane temizlikçi ayarladık” şeklinde cevap veriyor. Polisin araştırmalarına göre bu konuşmalar da şikenin şifreleri. Temizlikçi diye bahsedilen kişilerin, aslında şike için ikna edilen futbolcular olduğu öne sürüldü.
 
10 maçta şike iddiası
 
Polisin yaptığı takiplerde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın 10 maçta şike yapılmasını sağladığı öne sürüldü. İşte o maçlar:
 
Gençlerbirliği 2 - 4 Fenerbahçe (07.03.2011)
 
Kayserispor 1 - 2 Manisaspor (05.03.2011)
 
Fenerbahçe 2 - 0 Konyaspor (13.03.2011)
 
Gençlerbirliği 1 - 2 Trabzonspor (20.03.2011)
 
Eskişehirspor 1 - 3 Fenerbahçe (12.04.2011)
 
Eskişehirspor 0 - 0 Trabzonspor (22.04.2011)
 
Bucaspor 3 - 5 Fenerbahçe (24.04.2011)
 
Fenerbahçe 2 - 0 İBB Spor (2.05.2011)
 
Karabük 0 - 1 Fenerbahçe (08.05.2011)
 
Sivasspor 3 - 4 Fenerbahçe (22.05.2011)
 
vatan