Edinilen bilgiye göre; bugün sabah saat 07.50 civarında Aydın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü"nden hareket eden traktörler ve belediye temizlik işçileri, fidanlık çıkışında trafik ekipleri tarafından durduruldu. Trafik ekipleri denetimlerinin sonucunda temizlik işlerinde görevli traktöre açık kasada yolcu taşıma suçundan ceza uygulandı. Yaklaşık 2,5 saat süren denetimler sonucu Aydın Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde çalışan 97 işçinin görevlerini gecikmeli olarak yerine getirdiği belirtildi.
Bu arada, Aydın Belediyesi"nin memur ve işçi personelini taşıyan servis aracında da yapılan denetimde aracın kapısının açık olması nedeniyle ceza uygulandığı bildirildi.
Yaşanan iş kaybı nedeniyle Aydın halkından özür dileyen Park ve Bahçeler Müdürü Gökalp Karcı, “Müdürlük olarak 8-10 yıldır çalışmalarımızı bu şekilde sürdürdüğümüz Aydın halkı ve tüm çevrelerce bilinmektedir. Bu güne kadar bu yöntemimiz ile ilgili hiçbir uyarı bile almamıştık. Yapılan uygulamanın doğru ve yanlış olduğundan çok belediye olarak bize yaşattığı iş kaybı önemlidir. Hizmetimizin aksaması nedeniyle Aydın halkından özür diliyoruz” şeklinde konuştu.