Brezilya 2. Federal Bölge Mahkemesi, Angra 3 nükleer  santralinin yapımında yolsuzluk yapmak ve suç örgütü lideri olmakla suçlanan eski  Devlet Başkanı Michel Temer'in tutuklanarak tekrar cezaevine gönderilmesine oy  çokluğu ile karar verdi. 

Temer, 2. Federal Bölge Mahkemesinin kararı sonrasında evinin önünde  bekleyen yerel basın mensuplarına, perşembe günü gönüllü olarak mahkemeye  gideceğini söyledi.

Angra 3 nükleer santral inşaatının yüklenici firmalarından Engevix  mühendislik firmasının sahibinin iddiaları ve Cumhuriyet Başsavcılığının  araştırmaları sonrası rüşvet almak ve yolsuzluk yapmakla suçlanan Michel Temer,  21 Mart tarihinde Rio de Janeiro 7. Federal Ceza Mahkemesinin kararı ile  tutuklanmıştı.

Michel Temer, 4 gün tutuklu kaldıktan sonra, avukatlarının itirazı  neticesinde 25 Mart tarihinde tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

"Arındırma operasyonu" kapsamında tutuklanıp, serbest bırakılan Temer  hakkında araştırmalarına devam eden Cumhuriyet Başsavcılığı, eski başkanın  liderlik ettiği suç örgütünün yaptığı yolsuzluğun 1,8 milyar Brezilya realine  (450 milyon dolar) ulaştığını açıklamıştı.

Eski başkan, suçlamaları reddederken, soruşturmada kanıt bulunmadığını  iddia etmişti.

Rio de Janeiro 7. Federal Ceza Mahkemesi Yargıcı Marcelo da Costa  Bretas, Nisan ayında Michel Temer'e karşı "yolsuzluk, zimmete para geçirme ve  para aklama" nedeniyle yapılan iki suç duyurusunu daha kabul ederek, eski  başkanın "araba yıkama"  operasyonu kapsamında da yargılanmasına karar vermişti.