AYDINPOST HABER SERVİSİ/Filiz ÖZDEMİR-Orman ve Su işleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Aydın 21. Bölge müdürlüğü’nün hazırlamış olduğu Aydın (Ortaklar) İçme Suyu Projesi Aydın Arıtma Tesisleri’nin temel atma töreni DSİ’nin Ankara’daki Genel Merkez Konferans Salonu’ndan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile DSİ Genel Müdür Akif Özkaldı’nın katıldığı ortak canlı yayınla 179 tesis ile birlikte yapıldı. 

Aydın Balıkköy de bulunan tesislerin temel atma törenine Vali Kerem Al, AK Parti Aydın milletvekilleri Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç, Semiha Öğüş, İl Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel, DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Olgaç, daire müdürleri ve öteki yetkililer katıldı.
Vali Kerem Al canlı yayında yaptığı konuşmada “Şu an burada güzel bir atmosfer var. Bu güzel çalışmayı yapanlara selam ve saygılarımı sunuyorum. Aydınımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Söz konusu proje ile Aydıni il merkezi, ile birlikte 30 yerleşim yerinin 2050 yılına kadar olan içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacının İkizdere Barajı ve Tabakhane deresinden karşılanması planlanıyor.

resim-021.jpg