İl temsilciliğinden yayınlanan bildiride şu ifadeler yer aldı:“TEMA Vakfı Erozyonla Mücadele Etkinlikleri Kasım ve Aralık aylarında “Ormanlar” ana temasıyla yapılıyor. Birleşmiş Milletler 2011 yılını Uluslar arası Ormanlar Yılı ilan etti. Bu nedenle ülke genelinde faaliyet gösteren 430.000’i aşkın TEMA Gönüllüsü, topraklarımızı erozyondan koruyan, yer altı sularını besleyen, soluduğumuz oksijeni üreten, milyonlarca canlının yuvası olan ormanlarımızın değerine dikkat çekmek üzere etkinlikler düzenliyor. Etkinliklerle ülkeyi yönetenlere ormanların korunması için gerekli önlemleri almaları çağrısında bulunuluyor.
 
Hafta Öncesinde TEMA Vakfı Temsilcileri Fetiye’de Toplanıyor.
TEMA Vakfı Erozyonla Mücadele Haftası Etkinlikleri TEMA Gönüllüleri tarafından 21-27 Kasım 2011 tarihleri arasında yapılacak. Haftanın açılış toplantısı 19 Kasım 2011 tarihinde Fethiye’de düzenlenen TEMA Vakfı Temsilciler Koordinasyon Toplantısı’nda yapılacak. Etkinliğe Muğla Valisi Fatih Şahin, Kaymakam Mehmet Ali Karatekeli, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, Yönetim Kurulu Başkanı A. Doğan Arıkan, Genel Müdür M. Serdar Sarıgül, TEMA çalışanları, il temsilcileri, ilçe gönüllü sorumluları ve TEMA gönüllüleri katılacak. Aynı gün Fethiye Kültür Merkezi ve Şehitler Anıtı güzergâhında geniş katılımlı “Toprağa Saygı Yürüyüşü” düzenlenecek.  
 
Fethiye Temsilciler Koordinasyon Toplantısı’na; TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet Özdemir, Temsilci Yardımcısı Hayriye Kösem, Didim Sorumlusu Av. Faruk Haksal, Çine Sorumlusu Salih Bozkurt, Kuşadası Sorumlusu Nimet Demir, Sultanhisar Sorumlusu Hasan Taşçı katılacaklar.                                       
Hafta kapsamında Gönüllüler tarafından yürüyüş, panel, konferans, fidan dikimi, meşe palamudu toplama, açılacak standlarda gönüllü kazanımı ve tanıtım yapılması, erozyon konulu eğitimler verilmesi gibi faaliyetlerle orman ve toprak ilişkisi ülke gündemine taşınacak, TEMA faaliyetleri kamuoyuna anlatılarak, destekleri istenecek. Aralık ayında ise TEMA Facebook‘ta (www.facebook.com/temavakfi) meşe konulu bir kampanya başlatılacak ve sokak etkinlikleri ile kampanyaya dikkat çekilecek. 
 
Aydın’da 21-27.Kasım.2011 tarihleri arasında; 21.11.2011 Pazartesi günü saat 10.30’da Atatürk Meydanı Tören alanında çelenk sunumu töreni, 22.11.2011 Salı günü saat 14.00’da SMMMO Salonunda, TEMA Vakfı Danışmanı ve ZMO Eski Genel Başkanı Sayın Mahir GÜRBÜZ’ün “Amaç Dışı Tarım Arazisi Kullanımı ve Büyük Ovaların Koruma Altına Alınması” konulu konferansı, 23.11.2011 Çarşamba günü saat 10.00’da TED Ege Koleji Salonunda TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet ÖZDEMİR ve Temsilcilik Eğitim Sorumlusu Zeki ÜNSAL “Toprak ve Toprak Erozyonu”, aynı gün saat 13.00’da Köşk Anadolu Lisesi Salonunda, TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet ÖZDEMİR ve ZMO Aydın Şube Başkanı Mahmut Nedim BARIŞ tarafında ”TEMA Vakfı Tanıtımı ve Toprak ve Toprak Erozyonu” sunu ve söyleşi, 25.11.2011 Cuma günü saat 10.00’da Aydın Cumhuriyet Lisesi Salonunda TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet ÖZDEMİR ve ZMO Aydın Şube Başkanı Mahmut Nedim BARIŞ tarafından “Tarım Alanlarının Verimli Kullanılması” konulu söyleşi, aynı gün saat 13.00’da İncirliova Acarlar Çok Programlı Lise Salonunda TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet ÖZDEMİR, Temsilci Yardımcısı Hayriye KÖSEM, Temsilcilik Eğitim Sorumlusu Zeki ÜNSAL “TEMA Vakfı Tanıtımı, Toprak, Toprak Erozyonu” konulu sunum ve söyleşi, 26.11.2011 Cumartesi saat 20.00’da Alatepe Köyü Köy kahvesinde TEMA Vakfı Aydın İl Temsilcisi Mehmet ÖZDEMİR, Temsilci Yardımcısı Hayriye Kösem, Temsilcilik Eğitim Sorumlusu Zeki ÜNSAL “Toprak ve Toprak erozyonu” konusunda sunu ve sohbet yapılacak, 27.11.2011 Pazar saat 08.30’da  Batı Gazi Bulvarı-Balıkköy istikametinde “Sessiz Toprağa Saygı Yürüyüşü” gerçekleştirilecektir. 
 
Toprağı Koruyan Ormanlara Sahip Çıkalım
Orman çoğu kez yan yana gelmiş ağaç topluluğu olarak görülür. Oysa ağaçlar, ormanda yaşayan türlerden sadece biridir. Orman, toprak üstü ve altında yaşayan milyonlarca canlının oluşturduğu bir yaşam birliğidir. Tüm canlıların parçası olduğu ekosistemin devamlılığı için hayati derecede önemlidir ve korunmalıdır. Ülkemiz yılda 743 milyon ton toprağını erozyonla kaybetmektedir. Bu nedenle TEMA Vakfı Erozyonla Mücadele Haftası’nda ormanların toprağı korumadaki öneminin altını çizmektedir. 
 Orman toprak üstünde gövde, dal ve yapraklarının yardımıyla, toprak altında da köklerinin tutucu gücü ile erozyonu önler.
 Rüzgarın hızını keserek veya yönünü değiştirerek, rüzgar ile toprak taşınmasını önler.
 Yağmur damlalarının hızını keserek toprağın parçalanmasını engeller, sahip olduğu süngersi toprak yapısı ile suyu emerek yer altı suyu kaynaklarımıza aktarırken aynı zamanda toprağın suyla taşınmasını önleyerek erozyonu engeller. “