Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği"nin (MESAM"ın) Didim"de de ticari işletmelerde telif haklarına yönelik denetimlere başladığını bildirdi.
Müzik eseri sahiplerinin (besteci, söz yazarı, aranjör ve editör) malî hakları kullanma yetkisini sahip kişilerin çıkarlarını korumak, 5846 sayılı Kanun ile tanınmış hakların idaresi ve takibini, alınacak ücretlerin tahsilini ve hak sahiplerine dağıtımını sağlamak amacıyla faaliyet gösteren MESAM yetkilileri Didim"deki ticari işletmeleri ilk kez bu yıl denetliyor.
Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, MESAM"ın yasal düzenlemelerle faaliyet gösteren özerk bir kuruluş olduğunu, denetimlerde belirlediği telif hakkı bedellerinin işletme tarafından ödenmesinin yasal zorunluluk olduğunu kaydetti.
Atabay yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İşletmelerin zarara uğramadan ödeme yapabilmeleri için derneğimizle birlikte hareket etmelerinde fayda var. MESAM ile bağlantı halindeyiz. Ticari işletmelerde çalınan müziklerden doğan telif haklarını belirleyip tahsil etme yetkileri bulunuyor. Ödeme yapılmaması halinde hapis cezasına varan cezalar uygulanıyor. Bu nedenle işletmecilerimiz ile MESAM arasında makul bir uzlaşma için yardımcı olmaya çalışacağız. İşletmecilerimiz 813 80 30 nolu telefondan bizlere ulaşabilirler ” dedi.