Oyuncu Hande Ataizi, konservatuardaki hocası Yıldız Kenter'e sürpriz yapmak için stüdyoya gelince gözyaşlarını tutamadı.

tv8 ekranlarında Kamuran Tapul'un sunduğu 'Bir Yıldız Masalı' programının ilk konuğu Yıldız Kenter oldu.

Sezona yeni başlayan programda Yıldız Kenter'in hayatı ve anıları hem kendi ağzından hem de yakınları, sevdikleri, öğrencilerinin ağzından izleyenlerle paylaşıldı.

Programa Kenter'in şimdilerde hepsi birbirinden ünlü olan öğrencileri konuk oldular. Hocalarıyla yaşadıkları anıları ekran başındakilere de anlatan konuklardan Hande Ataizi de Kenter'in diğer öğrencileri gibi çok duygulandı.

Ancak Hande Ataizi, Yıldız Kenter'le selamlaşmak için kucaklarken gözyaşlarını tutamadı. Çok duygulanan Hande Ataizi, bir kez daha sarıldı ve bir süre konuşamadı. Konservatuara girdiği ilk senesini hatırladığını söyleyen Ataizi, "O yüzden belki biraz böyle... Çok çekingendim. Hep köşede, parmak kaldırmayan bir öğrenciydim. O yüzden Yıldız Hanım, hakikaten benim kendime olan güvenimi sağlamada, kişiliğimin gelişmesine çok büyük katkısı vardır. O yüzden her zaman benim için çok özeldir" dedi.

ZORLA DERSE ÇAĞIRIYORMUŞ

Hande Ataizi'yi ilk tanıdığında 15-16 yaşında olduğunu ifade eden Yıldız Kenter, "Bir ara konservatuarı bırakmaya karar verdi. Gelmiyordu derslere" diyerek her sabah kendisini arayıp derse çağırdığını belirtti.


Hande Ataizi Kimdir? tıklayın
Yıldız Kenter'den konservatuar eğitiminin dışında çok şey öğrendiğini belirten Hande Ataizi, ilk derste aldıkları önemli bir hayat dersini de izleyenlerle paylaştı:

"İlk dersimizi hatırlıyorum. 'Niçin buradasınız?' demişti bize Yıldız hoca. Hepimiz çok heyecanlıyız zaten. Elimiz ayağımız titriyor. Hani Yıldız Kenter, ilk dersimiz. Herkes oyuncu olmak vs. kendisine göre bir şeyler söyledi. 'Hayır' dedi, 'Rahatsız olmayı öğreneceksiniz bu 4 sene içinde' dedi. 'O kadar hiç kimse rahatsız olmuyor ki bu ülkede, siz iyi oyuncu olmaktan öte, rahatsız olan insanlar olacaksınız, baş kaldıracak öğrencilerden birisi olacaksınız' dedi. Daha bu bir tanesi."

HANDE UFAKTAN BİR PAYLAMA!

Yıldız Kenter, çok sevdiği öğrencisi Hande Ataizi için övgü dolu sözler sarfederken bir taraftan da yeteneklerini kullanmamasından yakındı.

"Çok yetenekli bir çocuk olarak geldi konservatuara, çok çok. Daha ciddi sarılmasını isterdim. Çünkü herşeyi vardı, çok büyük bir aktrist olmak için ama hiç bir zaman geç değildir. Yine yaparsın her zaman. Çünkü çok gençsin " ifadesini kullanan Yıldız Kenter'in bu sözlerini kendisi de onaylayan Hande Ataizi, bir süre önce gittiği ve 7 ay kaldığı New York'ta kendisinin de bunları düşündüğünü belirtti.

TİYATRO YAPMAK İSTİYOR

"İnsan çünkü çok fazla farkında olmuyor kendisiyle. Zaman akıp geçiyor. Orada çok fazla düşünme fırsatım oldu" diyerek hiç bir şey için geç olmadığını ve bundan sonra daha içsel tatminine yönelik işler yapmak istediğini, bu yıl tiyatro sahnesine çıkmayı planladığını belirtti.

Eski öğrencisinin bu açıklamasından mutlu olan Yıldız Kenter de "Çok iyi yaparsın" diyerek dizilerde oynayan, şöhret olan ve kazançları iyi olan bir çok oyuncunun bir şekilde tiyatroya vakit ayırdığını hatırlattı ve Hande Ataizi'ye tavsiyelerde bulundu.

DİZİLERDE DE OYNA, TİYATRO DA YAP

"Tiyatroyu bırakmıyorlar. Yine de yapıyorlar tiyatroyu, sıkıştırıyorlar. O hayatlarında bir eğitim olarak devam ediyor. Dışarıda da filmler,diziler yapıyorlar falan ama yine gidiyor bir tiyatroda oynuyor. Bir toparlanıyor ve başka türlü bir disipline giriyor" diyen Yıldız Kenter'in sözlerine Hande Ataizi de "Belki öğrencilere örnek olmuş olurum ben, dizilerden tekrar tiyatroya dönmek isteyen bir oyuncu olarak. Bu da güzel bir şey" dedi.

Yıldız Kenter, eski öğrencisine ikisini birlikte yürütme telkinin de bulundu ve tüm öğrencileriyle gurur duyduğunu belirtti./vatan