Gazeteci Uğur Dündar, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi yazar Şamil Tayyar'ın 'Tuncay Özkan, Uğur Dündar'ı gammazladı' yazısını doğruladı.

Gazeteci Uğur Dündar, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi yazar Şamil Tayyar'ın 'Tuncay Özkan, Uğur Dündar'ı gammazladı' yazısını doğruladı. İddiaya göre dönemin Kanal D Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Özkan, 2001 yılında Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'a giderek Recep Tayyip Erdoğan hakkında ihbarda bulundu. Özkan, Erdoğan'ın Yargıtay'da görülen davasını lehine çevirmek, yargılama kararını bozmak için rüşvet verebileceğini, bu işlemde aracı olan birinin kendisiyle görüştüğünü öne sürdü. Bunun üzerine Yılmaz'ın talimatı ile Yargıtay elemanlarının telefonları dinlemeye alındı. Bunu kaleme alan Tayyar'ı arayan Dündar, "Yazınızda yer verdiğiniz Tayyip Erdoğan'la ilgili ihbarın sahibi Tuncay Özkan'dır. Yazdıklarınız doğrudur." dedi.

Kanunsuz dinlemede Tuncay Özkan'ın rolünü ilk olarak gündeme Kadir Çelik getirdi. Çelik'i arayan Özkan ise "Mesut Yılmaz'la görüşürken yanımızda Uğur Dündar da vardı, Osman Ak'ın ifadelerinde Uğur Dündar da geçiyor, neden sadece beni yazıyorsunuz, Dündar'ı yazmıyorsunuz?" siteminde bulundu. Bunu kaleme alan Tayyar'ı arayan Dündür, "Yazınızda yer verdiğiniz Tayyip Erdoğan'la ilgili ihbarın sahibi Tuncay Özkan'dır. Yazdıklarınız doğrudur." dedi.

Gazeteci Tayyar, Uğur Dündar ile arasında geçen telefon konuşmasını 'Ayağından vuracakmış' başlıklı yazı ile köşesine taşıdı. Olayda adı geçtiğinden dolayı açıklama yapma gereği duyduğunu belirten Dündar, Tayyar'a şu açıklamada bulundu: "Yazınızda yer verdiğiniz Tayyip Erdoğan'la ilgili ihbarın sahibi Tuncay Özkan'dır. Yazdıklarınız doğrudur. Ancak biz Haluk Şahin'le birlikte bunların doğru olmadığını söyledik. Ancak Özkan çok ısrarlıydı. Mesut Bey Başbakanlık Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu ile Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral'ı da çağırınca biz ayrıldık."

Öte yandan iki gazetecinin konuşmasında ilginç bilgilerde ortaya çıktı. Tuncay Özkan Mesut Yılmaz'ı ikna etmek için muhbirle ilgili olarak rüşvet çarkı içinde kendi payını alamadığı, rüşvetçileri Yargıtay binasının önünde ayaklarından vuracağı bilgisini vermiş. İstanbul, Zaman