Independent gazetesinin ilk sayfadan yer verdiği bir haber İngiltere'de son aylarda sıkça tartışılan, telekulak skandalını konu alıyor.
 
Independent gazetesinin edindiği yeni bir bilgiye göre Londra Emniyet Müdürlüğü, eski genel yayın yönetmeni Rebekah Brooks dahil on kadar üst düzey yöneticiye, haber için telefon dinleyen muhabirlerin birden fazla olduğuna dair kanıtlar bulunduğunu bildirdi.
 
2007 yılında Prens William'ın yardımcılarına bıraktığı mesajlara ulaşıldığı iddiaları nedeniyle, gazetenin eski kraliyet editörü Clive Goodman dört ay hapse mahkum edilmiş, özel dedektif Glenn Mulcaire ise altı ay hapis cezası almıştı.
 
Yazın kapatılan gazetenin yöneticileri defalarca 2008'den öncesinde bu tür vakalar yaşandığını bilmediklerini iddia etmişlerdi. Ancak belgelerden anlaşılan, polisin bu tarihten iki yıl önce şirketi başka muhabirlerin de telefon dinlediğine ilişkin sağlam kanıtlar olduğu yolunda bilgilendirdiği... Independent yeni kanıtların şimdi Murdoch imparatorluğuna ilişkin soruşturmaların odağında yer almasının muhtemel olduğunu vurguluyor.
 
Telekulak skandalına ilişkin soruşturmaların önde gelen isimlerinden İşçi Partili milletvekili Tom Watson, iddiaların doğru çıkması durumunda, şirketin üst düzey yöneticilerinin Parlamentoya olayın tüm gerçeklerini anlatmadıkları anlamına geleceğini söyledi.
 
Watson ayrıca Londra Emniyet Müdürlüğü'nden kimin bu bilgiyi gazete yöneticilerine bildirdiğinin öğrenilmesi gerektiğini vurguladı; "News International nasıl olur da bir polis soruşturmasının gidişatından neredeyse aynı zamanda haberdar olabilir?" diye sordu.
 
Brooks ve halefi Andy Coulson'ın sözcüleri haberlere ilişkin yorum yapmayı reddetti. Londra Emniyet Müdürlüğü de şu aşamada davaya ilişkin başka ayrıntıyı tartışmanın yerinde olmayacağını ifade etti.