CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı"na, Türk Telekom A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin"in de aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında, Telekom bünyesindeki kamu yetkilerini mütemadi bir şekilde kötüye kullanmak suretiyle, organize bir şekilde çıkar örgütlenmesi içine girmek ve kamuya zarara uğratmak iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

-11 KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU-  

TBMM"de basın toplantısı düzenleyen CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı"na, 11 kişi hakkında yaptığı suç duyurusu hakkında bilgi verdi. Kart"ın, hakkında suç duyurusunda bulunduğu isimler şöyle:  

“Türk Telekom A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, Başbakanlık Müsteşarı ve Türk Telekom Denetim Kurulu Üyesi Efkan Ala, TRT Genel Müdürü ve Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Vekili İbrahim Şahin, Türk Telekom Denetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Aydın Gülan, Türk Telekom Denetim Kurulu Üyesi Lütfi Aydın, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Hakam Kanafani, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Paul Doany, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Saad Zafer M Al Kahtani, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Tivnikli, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Ghassan Hasbani, Türk Telekom Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ali Arıduru.”  

-GEREKÇE-  

Kart, suç duyurusunda bulunmasının gerekçesini de, “Kamu yetkisi kötüye kullanmak suretiyle, çıkar örgütlenmesi oluşturulmuş durumdadır. Çıkar örgütlenmeleri sebebiyle kamu sürekli olarak zarara uğratılmaktadır” diye anlattı.  

-“EFKAN ALA KİMLERİN TALİMATIYLA BÖYLE BİR GÖREVİ SÜRDÜRMEYE RAZI OLMAKTADIR?”-  

Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala"nın, Türk Telekom Denetim Kurulu Üyesi olduğuna dikkat çeken Kart, şöyle dedi:  

“Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala niteliği itibarıyla birbiriyle bağdaşması mümkün olmayan böyle bir görevi neden ısrarla sürdürmektedir ya da kimlerin talimatıyla böyle bir görevi sürdürmeye razı olmaktadır? Kimlerin talimatıyla Türkiye Cumhuriyeti"nin Başbakanlık Müsteşarı yasa dışı olan yasaya aykırı olan bu görevi sürdürmeye devam ediyor?”  

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin"i de eleştiren Kart, şöyle dedi:

“İbrahim Şahin kimin çıkarını üstün tutacaktır. İbrahim Şahin"in kendisine sağlanmış olan haksız görevlendirmeler ve kazanımlar sebebiyle Telekom bünyesindeki hukuksuzluklara göz yumduğu ya da iştirak ettiği iddia edilmektedir.”  

-CUMHURBAŞKANI GÜL"Ü ELEŞTİRDİ-  

“Telekom yetkilileri yaptıkları satışın yasaya ve sözleşmeye aykırı olduğunu çok iyi biliyorlar. Siyasi iktidardan aldıkları cesaret ve himaye ile suç olduğunu bile suç işlemeye devam ediyorlar” diyen Kart, “Bu ihlaller olurken Devlet Denetleme Kurulu vasıtasıyla bu ihlal ve hukuksuzlukları tespit eden Cumhurbaşkanlığı makamının da idari ve adli süreci her nedense harekete geçirmediğini görüyoruz” dedi.  

-"KİLİT ROL ÜSTLENEN EFKAN ALA"DIR"-  

Siyasi otoritenin ya da otoritelerin işbirliği olmadan böyle bir tablonun oluşmasının mümkün olmadığını belirten Kart, “Kilit rol üstlenen Efkan Ala"dır” dedi.  

-YGS SINAVINDAKİ İDDİALAR-  

Bir basın mensubunun, “YGS Sınavı hakkındaki şifreleme iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz” sorusuna Kart, şöyle dedi:

“ÖSYM güven oluşturan kurumların başında geliyordu. AKP, parti memuru ve cemaat memuru anlayışı içinde bu kurumu yok etti, tahrip etti. Bu yapılan haksız, keyfi, cemaat çıkarları doğrultusunda, parti memuru çıkarları doğrultusundaki bu tahribat sebebiyle çocuklarımızın geleceği çalındı. Başbakan ve hükümet çocuklarımızın istikbalini ellerinden alan bu vebalin sorumluluğu altından kalkamayacaktır. Türkiye artık organize suç ilişkilerinin devlet eliyle işlendiği ama bu ilişkilerin denetlenemez hale geldiği, o suç ilişkilerinin hükümeti de teslim alır hale geldiği bir süreç ile karşı karşıya.”