Ana kız, teleferiğin halatları birbirine dolanınca 200 m yükseklikte 4,5 saat mahsur kaldı.
 
 
Rize'nin Ardeşen ilçesinde, çay topladıkları bahçeden vadinin karşı tarafında bulunan evlerine dönmek isteyen anne ile kızı, bindikleri ilkel teleferiğin halatları birbirine dolanınca yaklaşık 200 metre yükseklikte 4,5 saat mahsur kaldı.
 
Şehitlik köyü Mezre Mahallesi'nde, Gülhan Çepnioğlu (47) ile kızı İlkay Çepnioğlu (20) hasat ettikleri yaş çayı ilkel teleferikle çay alım evinin de bulunduğu vadinin karşı tarafındaki karayoluna ulaştırdıktan sonra aynı yakada bulunan evlerine dönmek istedi.
 
HALATLAR DOLANDI
 
Çay bahçesi ile karşı yakadaki yol arasına çekilen yaklaşık 600 metre uzunluğunda çelik halatlar üzerine yerleştirilen ilkel teleferiğin sepetine binen anne ile kızı yaklaşık 250 metre ilerledikten sonra, teleferiği hareket ettiren çelik halatlar birbirine dolandı. Bu nedenle sepet, yerden yaklaşık 200 metre yükseklikte asılı kaldı. Durumu farkederek yardıma gelen köylüler yaklaşık 3 saatlik çalışmanın sonunda başarılı olamayınca AKUT ekibinden yardım istendi. AKUT Rize birim lideri Güçlü Uzunalioğlu ile AKUT gönüllü üyesi Fevzi Bayraktar, halat üzerine yerleştirilen makara ile kayarak Gülhan Çepnioğlu ile kızı İlkay Çepnioğlu'nun yanına ulaştı. Ekiptekiler, anne ile kızın içinde bulunduğu sepete bağladıkları uzunca ipi aşağıda bulunan sivil savunma ekiplerine sarkıttı. Sepeti ip yardımıyla karşı tarafa çeken sivil savunma ekipleri, yaklaşık 4,5 saat havada asılı kalan anne ile kızı kurtardılar.
 
MAALESEF Kİ TERCİH SEBEBİ
 
AKUT Rize birim lideri Güçlü Uzunalioğlu, vadinin iki yakası arasına kurulan ilkel teleferiğin yük taşımak için kullanıldığını belirterek, 'Ancak insanlar gideceği yere arazideki patika yolları dolaşıp ulaşmak yerine kısa yoldan ulaşmak isteyince bu tür tehlikeler yaşanabiliyor" diye konuştu.
 
yenişafak