Uzun süredir atıl vaziyette olan teleferik Aydın Belediyesi’ne yaklaşık 3 Milyona mal olmuş, ancak maliyetin yüksek olması nedeniyle hizmet dışı bırakılmıştı. Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, böyle büyük bir yatırımı atıl bırakmamak adına teknik personelle takviye ederek halkın hizmetine tekrar sunacaklarını söyledi.
Beşkan Çerçioğlu, 1 haftadan beri bakım ve test sürüşleri devam eden teleferiğin güvenli bir şekilde hizmete sokulabilmesi için üretici firma ile işbirliği yaptıklarını belirterek, “Teleferiğin kullanımı, bakım ve onarımını üretici firmadan hizmet satın alma yoluna gittik. Teleferiğin her şeyinden sorumlu olacak 1 elektrik mühendisi, 3 makine teknikeri, 2 elektrik teknikeri, 1 bakım ustası ve 3 kabin görevlisi olmak üzere 10 personel görev yapacak. Hafta başından itibaren halkımızın hizmetine açılacak olan teleferiğin biletleri daha önceden belediye meclisi tarafından belirlemiş olduğumuz büyükler için 1,5 TL, öğrenciler için ise 1 TL olacak” dedi.
Halkın hizmetine açılacak olan teleferiğin güvenli bir şekilde hizmet verebilmesi için personel, kurtarma ve ilk yardım eğitimlerinden geçirildi.