Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Sivasspor karşısında şansız bir maç yaşadıklarını belirterek, ''Bobo'nun düşürülmesinde hakem hatası olduysa bize yazık oldu'' dedi.

Ertuğrul Sağlam, maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Bobo'nun düştüğü pozisyonda itme olması durumunda kartın gösterilmemesi durumunda derin bir hakem hatasıyla karşı karşıya kalacaklarını ifade ederek, ''Böyle bir durumda bize yazık olur. Bu başımıza gelen 5. veya 6. hata olacak. Bu hatalar bize çok pahalıya mal oldu'' diye konuştu.

FC Liverpool maçından sonra psikolojik etkenlerin maçın gidişatını ve skoru etkileyeceğini bildiklerini vurgulayan genç çalıştırıcı, şunları söyledi:

''Bu nedenle oyuncularla yoğun bir şekilde çalıştık. Bugünkü maç, Liverpool yenilgisini hafifletmek adına bir fırsattı. Maça iyi başladık, golü de bulduk. Üstünlüğümüzü sürdürdük ve pozisyon vermeden ilk yarıyı bitirdik. İkinci yarıya da pozisyon vermeden başladık. Ancak 10 kişi kaldıktan sonra daha fazla mücadele etmek zorunda kaldık. İlerleyen dakikalarda üstünlük elde etme adına risk almamız sonrası tartışmalı bir pozisyonun ardından kalemizde golü gördük.''

Yenilgiye karşın yaşamın sürdüğünü kaydeden Sağlam, ''Sivasspor maçında alacağımız galibiyetin ardından 15 günlük ara toparlanmamız açısından iyi bir fırsat olacaktı. Bu dönemde sıkıntılarımız giderip taraftarların ve camianın istediği futbolu izlettirmeyi hedefliyorduk. Kalan 5 maçımız, zirve yarışında kalmak adına çok önemli. Oyuncularımın hırsı bu kaliteyi oluşturacak düzeyde. Nerede eksiklerimiz var, nasıl düzelebiliriz bunları biliyoruz. Oynadığımız maçlar bizim için iyi tecrübe oldu'' dedi.

Bu arada Sağlam, açıklamalarının ardından basın mensuplarının soru sormasına fırsat vermeyerek toplantıyı bitirdi.

''İSTİFA ETMEYİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM"

Öte yandan Sağlam, maçtan sonra Lig TV'de canlı yayında yaptığı açıklamada, bir soru üzerine, istifayı hiç düşünmediğini belirterek, şunları söyledi:

''İstifa etmeyi hiç düşünmedim. 'Herkesin istediği Beşiktaş'ı 3-4 ayda oluşturacağım' diye bir iddiayla gelmedim. Bazı konularda sıkıntımız var, bunları gidermek adına şu anda yapılacak fazla birşey yok. Devre arasını bekliyoruz. Devre arasında toparlanma adına yapacağımız bazı şeyler olacaktır. Del Bosque, Tigana ve Rıza hoca gelmiş, gitmiş. Eğer insanlar bir takımda başarı istiyorsa, istikrar oluşturmak lazım. Transferlerde zaman zaman yanlışlar olabilir, ya da o günkü imkanlar ölçüsünde bizim öyle davranmamız gerekiyordu. Transferlerde iyi olanlar da var beklentilerimizi karşılamayanlar da var. Yabancı transferlerimizen bazıları iyi çıktı. Bugün mesela Higuain iyi oynadı.''

Diğer yandan Sağlam, futbolcularına 2 gün izin verdi. Beşiktaş, ligin 13. haftasında Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ile yapacağı maçın hazırlıklarına, 13 Kasım Salı günü yapacağı antrenmanla başlayacak.
Kaynak: AA