HABER SERVİSİ Aydın Gençlik Spor İl Müdürlüğünün sportif faaliyet ve hizmetleri hakkında gerçek dışı ithamlarda bulunulmuş olup, müdürlüğün gerek yöneticileri gerekse de çalışanları hakkında seviyesiz ve suç unsuru taşıyan yakıştırmalarda bulunulmuştur. Müdürlüğümüzün kuruluş amacı; gençlerin fizik, moral güç ve yeteneklerini sağlayan Spor faaliyetlerini sevk ve idare etmek; geçliğin boş zamanının değerlendirilmesine ilişkin hizmetleri yürütmek, gençlerin kötü alışkanlıklarından korunması için gerekli tedbirleri almak, gençlik faaliyetlerini programlamak, düzenlemek, yönetmek ve gelişmesini sağlamak, spor elemanları yetiştirmek, eğitmek, sayıların arttırmak.
Bu faaliyetlerin usul ve yasaya uygun olarak yerine getirilebilmesi için; Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü sözleşmeli spor uzmanı ve antrenör çalıştırması hakkında yönetmeliği çerçevesinde, antrenör Burak Uygun müdürlüğümüz bünyesinde sözleşmeli personel olarak çalışmaya başlamıştır. Burak Uygun hakkında 17.06.2009 tarihli haber üzerine müdürlüğümüzce derhal gerekli soruşturma başlatılmış ve yapılan haberin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığı açık bir şekilde tespit edilmiştir.

Yapılan soruşturma kapsamında, Burak Uygun tarafından cebir ve şiddet uygulandığı iddia edilen sporcu Onur Candan"ın da ifadesine başvurulmuş ve bu ifade de; “Haberin asılsız olduğu, Burak Uygun"un yıpratılmak istenmesi için böyle bir haber yapıldığı ve kendisinin de bu duruma alet edildiği” şeklinde verilmiş olduğu beyanlar tutanak altına alınmıştır.

Kanunlarda belirlenmiş mevzuat çerçevesinde, idare denetime açık bir şekilde gerçekleştirilen aynı soruşturma kapsamında, müdürlüğümüz personeli ve diğer sporcularının da ifadesine başvurularak, Burak Uygun"un sporculara karşı haberde konu edilen davranışlarda bulunmadığı anlaşılmış ve haberde yer alan suç isnadının asılsız olduğu hususunda görüş birliğine varılmıştır.

İl Müdürlüğü tarafından, amiri olduğu kurum bünyesinde derhal idari soruşturma başlatılmış olup, yasanın nizama uygun olarak en kısa zamanda da neticelendirilmiştir. Hal böyleyken; 17.06.2009 tarihli aynı haberde Gençlik ve Spor il Müdürlüğü"nün şahsına yöneltilen ve ne amaca hizmet ettiği belli olmayan asılsız ve mesnetsiz beyanlar, hiçbir şekilde gerçeği yansıtmamakta, etik anlayışa sığmamakta, aynı zamanda Türk Ceza Kanunu"nun 267. maddesi gereği suç teşkil etmektedir.

Türk Ceza Kanunu"nun ilgili maddesinde; “Yetkili makamlara ihbar ve makamlara şikayette bulunarak yada da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği halde hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasının yada idari bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırır” denilmektedir.

Yukarıda da zikredildiği gibi sportif faaliyetlerinin idare edildiği, gençliğin bilgi ve becerilerinin artırılması için yoğun ve özverili çalışmalarının yapıldığı müdürlüğümüz ve müdürlüğümüz çalışanlarının haksız ve mesnetsiz bu tür haberlerle yıpratılmaya çalışılmasının, yapılan özverili çalışmaları gölgelemeye matuf bir yaklaşımın ürünü olduğu düşünülmektedir.

Müdürlüğümüz ve müdürlüğümüz personeli kamuoyunda yanlış bir kanaat oluşmasını sağlayacak şekilde kullanılan ve kullanılacak olan iddia ve beyanlara hukuki bir cezayı müeyyidelerin uygulanması için yasal yollara da ayrıca başvurulmaktadır.

Gerçekleri kamuoyuna saygıyla bildiririz.