Dünya ile birlikte Türkiye"de ekonomi alanında sıkıntılı bir kriz ortamı yaşarken, Tekzen açtığı mağazalarıyla adından sıkça söz ettirmeyi başarıyor. 15 yıldır sektördeki adını sağlamlaştırarak güvenilir bir marka olmayı başaran Tekzen, 2008 yılında 7, bu yılın ilk yarısında ise açtığı 2 mağazasıyla Türkiye"de toplamda 28, Romanya"da ise bu yıl Mart ve Nisan aylarında açılışını gerçekleştirdiği 2, toplamda 4 mağazasıyla krize rağmen yayılma operasyonunu başarıyla sürdürmektedir.

1.000"i aşkın iş ortağı ile reel sektör dinamiğini temsil eden Tekzen, gelişim sürecinde krizlerden daha da büyüyerek ve gelişerek çıkmayı başardı. "Zeminden çatıya eviniz için aradığınız her şey" sloganıyla 40 binin üzerinde ürün skalasıyla, sadece bir yapı market değil, ev yapı hobi ve bahçe market olarak tanınan Tekzen, bu yıl sonuna kadar Türkiye"de açacağı 3 mağazasıyla 35, Romanya"da ise 10 mağazasıyla müşterilerine ulaşmayı hedefliyor. Krizler süresince reklam politikasını değiştirmeden, bir kısıntıya gitmeden, cirosunun belirli bir bölümünü müşteri porföyüne mesajlarını aktarmak için kullanan Tekzen, 2008"in ilk çeyreğinde cirosunda %14"lük büyümeyle krizin yarattığı karmaşaya rağmen kampanyalar ve yeniliklerle yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Yayılma hedefinin krize rağmen ne kadar doğru olduğunu ispatlayan Tekzen, sektörde ekonomi pastasındaki dilimini daha da genişletirken, Türkiye genelinde 7 gün 24 saat, “81 ile hizmet veren sanal mağaza”sıyla ve TEMA ile geliştirdiği projeleriyle de sosyal-çevre sorumluluklarında da ne kadar duyarlı olduğunun altını çiziyor.