Türkiye genelinde 200’ü aşkın imalatçı firmanın 20 binden fazla çalışanın üretim gücünü 5 kıtada 100’ü aşkın ülkeye ihraç eden TGS Dış Ticaret A.Ş. 30-31 Mayıs 2012 tarihleri arasında halka açılıyor.

Tekstil ve hazır giyim sektörünün öncü şirketlerinden TGS Dış Ticaret A.Ş. 30-31 Mayıs 2012 tarihlerinde halka açılıyor.

TGS Dış Ticaret A.Ş. ortaklarından Genel Koordinatör Hikmet TANRIVERDİ, şirket ortağı Ali Tanrıverdi ve Halk Yatırım Genel Müdürü Murat Çetinkaya ve Halk Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Nil Mühür ile düzenlediği basın toplantısında, halka arza ilişkin bilgi verdi.

Hikmet Tanrıverdi, 200’ü aşkın imalatçı firmanın 20 binden fazla çalışanın üretim gücünü 5 kıtada 100’ü aşkın ülkeye ihraç eden TGS Dış Ticaret A.Ş.’yi Halk Yatırım Menkul Değerler A.Ş. liderliğinde oluşturulan konsorsiyumla halka açacaklarını söyledi.

Hikmet Tanrıverdi, TGS’nin halka arz fiyatını 5,60 TL olarak belirlediklerini, halka arz büyüklüğünün ise 14 milyon TL olacağını kaydetti. Hisselerin yüzde 80’ini yurt içi bireysel yatırımcılara, kalan yüzde 20’sini ise yurt içi ve yurt dışı kurumsal yatırımcılara ayırdıklarını anlatan Tanrıverdi, şirketin halka arz sonrası piyasa değerinin 42 milyon TL olacağını bildirdi.

1 MİLYAR DOLARA KOŞUYORUZ

Tanrıverdi, TGS Dış Ticaret A.Ş.’nin Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin 2010 yılı için açıkladığı “İhracatta İlk 1000 Firma” sıralamasında yaklaşık 674 milyon dolar ile 15., kendi sektöründe ise 2. sırada yer aldığını bildirdi. 2012 yılı için çıtayı yükselttiklerini vurgulayan Tanrıverdi, “TGS olarak 2012 sonunda yaklaşık 1 milyar dolar ihracat hedefliyoruz. 2012 yılının ilk üç ayında 231 milyon dolar ihracat gerçekleştirdik. Yakaladığımız bu ivme 1 milyar dolarlık hedefi rahatlıkla tutturacağımızı gösteriyor.” dedi.

Türkiye’nin üretmekten ve ihraç etmekten başka çıkar yolunun olmadığını ifade eden Hikmet Tanrıverdi sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türkiye’nin geleceğine baktığımda çok büyük dengesizlikler olmadığı takdirde 2023 yılı için belirlenen 500 milyar dolarlık ihracat hedefini rahatlıkla geçeceğimize inanıyorum.

500 milyar dolarlık ihracat hacminden daha büyük pay alabilmek için halka arzdan gelecek kaynağı şirketin büyümeye yönelik yatırımlarında kullanacağız. Halka arzdan aldıkları payların tamamını ya da bir kısmını 90 gün süresince hesaplarında tutan yatırımcılarımıza yüzde 10 Bonus Pay Teşviki fırsatı sunuyoruz. Türkiye’de ilk kez bu oranda bir teşvik uygulamasına gidiliyor. Bunu şirketimizin bugününe ve geleceğine duyduğumuz güveni göstermesi açısından son derece önemsiyoruz. 2011’de 2.5 milyon TL kar elde eden şirketimiz 2012’de halka arz rüzgarını da arkasına alarak bu oranı 5.5-6 milyon TL seviyesine çıkaracak.”

Hikmet Tanırverdi, temettü konusunda son derece dikkatli ve özenli davrandıklarını da vurgulayarak, özellikle küçük yatırımcılar için oldukça verimli temettü politikaları uygulayacaklarını kaydetti.

SEKTÖRÜMÜZÜN ÇEK SORUNUNA ÇÖZÜM GETİRİYORUZ

Tekstil ve hazır giyim sektörünün çek kullanımında yaşadığı sorunların çözümü noktasında projeler geliştirdiklerini ifade eden Tanrıverdi, “Çek krizi son yılların en önemli konularından biri haline geldi. Özellikle bizim sektörümüzde faaliyet gösteren firmalar, iplik ve kumaş alırken bu problemi sıklıkla yaşıyorlar. İhracatlarını TGS Dış Ticaret A.Ş. üzerinden yapan firmalara, bizden alacaklarına karşılık çek veya bir başka ödeme aracı talep etmeksizin çok daha uygun koşullarda kumaş ve iplik vereceğiz. Böylece firmalarımızın çok önemli bir sorunlarına çözüm sağlamış olacağız” dedi.