İçişleri Alt Komisyonu'nda kabul edilen 18 yaşındaki kişiye pompalı silah ruhsatı verilmesine yönelik düzenlemeye Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'den sert tepki geldi.

Bakan Ergün BUGÜN'e yaptığı açıklamada düzenlemeye karşı çıkarak, "18 yaşındaki bir çocuğu pompalı tüfek ruhsatı verilmesi doğrul değil. Alt komisyonda bu konuların konuşulmuş olması ve kanun tasarısında değişikliklere gidilmiş olması hükümetimizin görüşünü yansıtmaz. Bu tasarıda değişikliğe gidilmesi toplumda yankı uyandırmış ve toplumun da kabul etmeyeceği düzenlemelerdir. Bizim de kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.

Sanayi Bakanı Ergün, bir kişiye 5 adet silah ruhsatı verilmesine de tepki göstererek, "Silah koleksiyoncusu belki alabilir ama silah koleksiyoncusu olamayan bir kişinin 5 tane ruhsata ne ihtiyacı olur? Bu kadar insanını silah sahibi olma arzusu çok doğru değil. Güvenlik riskini azaltacak güvenlik tedbirleri vardır. Kimse belinde silahla kendi güvenliğini sağlama imkanına sahip olamaz. Genel olarak hayati tehlike dolayı silah ruhsatı taşıyanların çoğunda hayati tehlike olmadığı görülüyor. Zevkine silah taşımak istiyorumun ruhsatlandırılması doğru bir yaklaşım değil" diye konuştu.

SİLAH SANAYİ NASIL GELİŞİR?

Ergün, "Silah sanayinin gelişmesi ruhsat alma yaşını 18'e indirmekle olmaz. Biz iktidara geldiğimizde Türkiye savunma sanayinin yüzde 25'ni yerli ürünlerden karşılarken şimdi yüzde 50'sini yerli sanayinden karşılıyor. Yüzde 50'sini ise hala yerli olmayan sanayiden karşılıyoruz. Silah sanayinin gelişmesi için bu yüzde 50'lik kısmı yerli sanayinden karşılayacak adımları atmak gerekir" dedi.