Teknoloji şirketleri önümüzdeki dönemde de kullanıcıları şaşırtacak yeni ürünler sunmaya hazırlanıyor. Cep telefonları kredi kartları yerine geçerken, metro veya otobüs duraklarına giden kullanıcılar sefer saatlerini ve güzergâhları anında ceplerinde bulacak. Fotoğraf makineleri, kablosuz olarak internete bağlanıp, fotoğrafları sosyal medya ağlarına gönderecek. Televizyonlar sadece film ve dizi izleme amacından çıkıp, kullanıcılara sosyal medya kapılarını da açacak. Son dönemde yıldızı sönen masaüstü bilgisayarlar ise yeniden canlanacak. Özellikle ‘all-in-one’ yani kasasız masaüstü PC’ler trendler listesine girecek. 
 
Cepte ‘Yakın Alan İletişimi’ 
Cep telefonu alanında önümüzdeki dönemde birçok yenilik geliyor. Ancak belirten Near Field Communication (NFC) yani ‘Yakın Alan İletişimi’ önümüzdeki döneme damga vuracak. Nokia Türkiye Ürün Müdürü Timuçin Şentürk, “ NFC uyumlu elektronik cihazlar arasında yakın mesafeli haberleşmeyi sağlayan bu teknoloji kullanıcıların hayatına kolaylaştıracak. Kredi kartsız mobil ödemeler gerçekleşecek. Bunun yanı sıra otobüs duraklarına konulacak etiketlerin üzerine telefonun tutulması halinde bütün sefer saatleri ve güzergâhları telefondan görüntülenebilecek” diye konuştu. Şu anda Nokia’nın C7 modelinde yakında gelecek olan güncelleme ile NFC teknolojisinin kullanabileceğini belirten Şentürk, “Mobil ödemelere uygun telefonları 2012 ilk çeyrekte kullanıcılara sunacağız. Bu cihazların fiyatları ise 500-750 TL’den başlayacak” dedi. 
Fotoğraf makineleri internete bağlanacak 
Sosyal medyanın yaygınlaşması ile fotoğraf paylaşmanın önemini arttı. Çekilen fotoğrafları sosyal ağlarda paylaşabilmek için kullanıcılar bilgisayar başında ter döküyor. Fotoğraf makinesi üreticileri cihaza kablosuz internet bağlantısı sağlayarak, bu sorunu çözmeye hazırlanıyor. Panasonic Optik Grubu Ürün Müdürü Evren Köksal, önümüzdeki dönemde sosyal medyaya direk bağlanabilecek cihazları tüketicilere sunacaklarını dile getirdi. Köksal, “2011 sonunda piyasaya süreceğimiz yeni modeller ‘wireless’ yani kablosuz olarak internete bağlanacak. Böylece çekilen fotoğraflar anında sosyal ağlara gönderilecek. Kablosuz internet bağlantısı olmayan alanlarda ise makine, akıllı telefon üzerinden sosyal ağlara bağlanabilecek” dedi. Köksal ayrıca aynasız DSLR teknolojisi ile donatılmış, lensi değiştirilebilen cebe sığan kompakt fotoğraf makinelerinin trendler arasında olacağını ifade etti. 
 
TV’de sosyal medya yaygınlaşacak 
Sosyal ağların etkilediği diğer bir segment ise televizyonlar oldu. Üreticiler son dönemde piyasaya sürülen Smart TV’leri bir standart haline getirecek. LG Türkiye TV Pazarlama Müdür Yardımcısı Ece Erdoğmuş, televizyonların chat ve sosyal medya uygulamaları ile daha interaktif olacağını söyledi. Erdoğmuş, “Elektronik tüketicileri artık farklılaşmak istiyor. Bu sebepten dolayı TV’ler de cep telefonları gibi kişiselleşmesi gerekecek. Bu kişiselleşme daha çok içerik farklarıyla olacak. Tüm Smart TV’lerdeki lokal içeriklerde bir artış meydana gelecek” dedi. Öte yandan Erdoğmuş, 3 boyutlu TV’lerde bulunan pilli gözlüklerden sinema tipi pilsiz 3D gözlüklere geçiş olacağının altını çizdi. 
 
Masaüstü PC yeniden canlanacak 
Taşınabilir bilgisayarların pabucunu dama attıran tabletler, masaüstü bilgisayarı yeniden canlandıracak. Özellikle kasasız masaüstü bilgisayarları yeniden kullanıcıların göz bebeği olacak. Acer Türkiye Ülke Müdürü Sinan Kender, masaüstü bilgisayarların yakın dönemde yeniden trend olacağını dile getirdi. Kender, “Masaüstü bilgisayar, yüksek satış oranlarının altına düştü. Ancak tablet satışları ile masaüstü bilgisayar satışları doğru orantılı olarak artacak. Kullanıcılar mobilite ihtiyaçlarını tabletler ile giderecek. Ancak yedekleme ve performans için dizüstü bilgisayarlar yetersi geliyor. 
 
Bu sebepten dolayı yüksek performanslı ve yüksek hardisk kapasitesine sahip masaüstü bilgisayarlar tercih edilecek” diye konuştu. Masaüstü bilgisayar segmentinde kasasız olan modellerin ön plana çıkacağını belirten Kender, kullanıcılar hem yerden tasarruf edeceğini hem de performanslı bir bilgisayara sahip olabileceğini dile getirdi.