Aydın Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerinin naylon poşet, yoğurt kovası, meyve suyu ve süt kutuları, köpük tabak ve plastik bardak, CD, makara, düğme, kumaşlar, kağıt parçaları gibi artık malzemelerden; çeşitli kağıtlar, boya, çeşitli yoğurma maddeleri kullanarak oluşturdukları ürünlerden oluşan Hayalimdeki Renkler” adlı sanat sergisinde çocukların hayal güçlerini en iyi şekilde kullandıkları materyaller dikkat çekti.
Minik ellerin hazırladığı anlamlı sergi başta İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre olmak üzere İl Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Denetmenleri Başkanı Abdulgani Yağanoğlu’nun da aralarında bulunduğu tüm ziyaretçileri çok etkiledi.
Sergi hakkında bilgi veren Okul Müdürü Güleser Kın, “Öğrencilerimizin bir yıl boyunca yaptıkları faaliyetlerden bazılarının yer aldığı sergide öğrencilerimize ve onlara rehberlik eden sınıf öğretmenlerine teşekkür ederim. Rehberlik kelimesini özellikle kullandım. Çünkü bu materyallerin yapımında çocuklar özgün bir şekilde hayal güçlerini ve el becerilerini kullandılar. Öğretmenlerimiz çocukların becerilerinin gelişmesi için rehberliği en iyi şekilde yaptılar” dedi.
Sergide amacın sanat eseri yapmak olmadığına işaret eden Kız, “Önceliğimiz programda yer alan amaçlarımıza ulaşmaktı. Bu amaçlara en etkili ve eğlenceli bir şekilde ulaşmak istedik. Bu sayede öğrencilerimizin kas gelişiminden başlayarak sosyal, duygusal, bilişsel gelişimlerinin ve yaratıcılıklarının desteklenerek geliştirilmesini hedeflendik” diye konuştu.
“ÇOCUKLARA TASARRUFU ÖĞRETMEK ÖNEMLİ”
Sergide emeği geçen öğrenci, öğretmen ve okul personeline teşekkür eden İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre de, sergiyi çok beğendiğini belirterek, “Çocuklarımızın yaptıkları çalışmalarda hayal güçlerini emekleriyle birleştirerek ortaya çıkan ürünler çocuk ruhunu yansıtıyor. Okullarımızda verilen eğitimin beceriye dönüşmesinin çok belirgin bir örneğini burada görebiliyoruz. Özellikle atık materyallerden yapılan eserler çok anlamlı. Çocuklara küçük yaşta tasarrufun önemli olduğunun bu şekilde kavratılabilmesi önem taşıyor” şeklinde konuştu.
Sergide yer alan yoğurt kovasından yapılan “Ördek Mobil” ile çocukların kendi ayak izlerini çıkartarak oluşturdukları “Atam İzindeyiz” çalışmasının örnek çalışma gösteren İl Milli Eğitim Müdürü Töre, emeği geçen bütün okul çalışanlarına teşekkür etti.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png