Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Bilindiği üzere yüzyüze eğitim 6 Eylül'de start almıştı. Yaklaşık olarak 1.5 yıllık aranın ardından öğrenciler ve öğretmenler okullarına kavuştular. 

Hatırlanacağı üzere 2020 yılının Mart ayında Türkiye'de ilk koronavirüs vakası çıkmış ve okullar hemen kapatılmıştı. Yani sadece vaka sayısı 1 iken alınan ilk karar okulların kapatılması olmuştu.

Neyse ki aşılama oranının artması ile birlikte okullar tekrardan eğitim ve öğretime açıldı. Açılmasına açıldı fakat karantinaya alınan sınıf sayısının her geçen gün artması bazı soru işaretlerini de beraberinde getirir oldu.



Sosyal medyada yüzyüze eğitime ara verme tarihi şu anda en çok tartışılan konulardan biri. Twitter ve benzeri sosyal medya mecralarından, Ekşi Sözlük'e kadar pek çok platformda bu soru tartışılıyor.

Genel tahminler ise ağırlıklı olarak Ekim ayında okulların kapanacağı yönünde. Pek çok kişi vakaların pik yapması ile birlikte Ekim ayında okulların tekrardan kapanacağını düşünüyor.

Açıkçası biz bu konuda aynı fikirde değiliz. Okulların mevcut düzende kapanması pek de mümkün değil. Zaten alınabilecek tedbirler alınmış durumda. Vaka çıkan sınıflar da karantinaya alınıyor. 

Böyle bir durumda okulların tamamen kapatılması, öğrencilerin eğitim hayatı açısından çok da sağlıklı olmayacaktır. Elbette zor bir süreçten geçiyoruz. Fakat bu zor süreçte kapatılması gereken en son yer okullar olmalı.

Peki sizlerin bu konu hakkındaki görüşleri neler? Dilerseniz yorumlar kısmında bizlerle paylaşabilirsiniz.