Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Dünya çapında geniş bir hayran kitlesi olan Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings)  romanı beyaz perdeden sonra oyun olarak da karşımıza çıkmaya hazırlanıyordu. 2019 yılında Amazon tarafından geliştirileceği duyurulan ve o tarihten bu yana üzerinde çalışılan Yüzüklerin Efendisi oyunu MMORPG, yani Devasa Çok Oyunculu Rol Yapma türünde olacaktı. Ancak oyundan kötü bir haber geldi ve iptal edildi.

Meraklıları ve siz Teknolojioku okuyucuları tarafından beklendiğini bildiğimiz oyun ne yazık ki iptal edildi. Reuters'in haberine göre oyun Amazon ve Çin merkezli Tencent arasındaki anlaşmazlık sonucunda iptal edildi. Aslında beklenen oyun yine Çin merkezli Leyou Technologies ve Amazon Games Studio tarafından ortaklaşa geliştiriliyordu. Ancak Leyou 2020 yılında Tencent tarafından satın alınınca sorunlar da ortaya çıkmaya başladı.

Amazon ile anlaşamayan Tencent'in anlaşmayı iptal ettiği açıklandı. Reuters'in Bloomberg kaynaklarına dayandırdığı habere göre iki şirket arasındaki anlaşmazlık oyunun iptal edilmesine yol açtı.

Amazon sözcüsü tarafından yapılan açıklamada "Leyou'nun Tencent tarafından yakın zamanda satın alınmasının ardından, sözleşmemizin şartları konusunda anlaşma sağlayamadık " dedi.

Yüzüklerin Efendisi oyununu iptal etmeye götüren anlaşmazlığın neden kaynaklandığı bilinmiyor. Söz konusu iptalin arkasında ABD-Çin ticaret savaşının etkilerinin olup olmadığı konusunda da net bir bilgi bulunmuyor.