Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Google'ın bünyesinde yer alan YouTube, ilginç bir şekilde yeniliklerini ilk olarak Android değil iPhone modellerine sunuyordu. iOS 14 güncellemesi ile YouTube 4K özelliğini iPhone ve iPad'e sunmuş ancak Android'i pas geçmişti. Kendi platformuna üvey evlat muamelesi yapan YouTube, bugün geç de olsa 4K için Android'de güncelleme yayınladı.

Play Store üzerinden yayınlanan YouTube güncellemesi ile birlikte artık desteklenen Android telefonlarda 4K çözünürlüğünde HDR kalitede video izleyebileceksiniz. 4K çözünürlüklü telefon piyasada şimdilik sadece Xperia 1 II modelinde var. Bu yüzden YouTube'un 4K HDR desteği native olarak sadece  Xperia 1 II'de kullanılabiliyor.

2K ve daha düşük çözünürlüklü ekrana sahip telefonlar ise yine YouTube'un 4K HDR özelliğini kullanabiliyor. Ayrıca çözünürlük yüksek olduğu için native 2K çözünürlükten daha net bir görüntü sunuluyor. 4K çözünürlüklü 60 FPS hızında HDR video izlemek için YouTube'da çözünürlüğü 2160P olarak seçmeniz yeterli olacak.



YouTube'un yeni özelliğini kullanabilmek için güçlü bir işlemciye sahip olmanız gerektiğini belirtelim. Giriş seviyesi telefonlar bu özelliği maalesef ki kullanamıyor. Yeni özellikleri kullanabilmek için Play Store'dan YouTube uygulamasını güncellemeniz yeterli olacaktır.