Son aylarda artan döviz kurları oyunların da fiyatlarını astronomik noktalara taşıması bilinen bir gerçek halin gelmişti. Neredeyse lüks hale gelen bu durum daha da fantastik bir noktaya doğru ilerlemeye devam ediyor.

Dün akşam internet üzerinden yapılan bir etkinlikle Sony tarafından fiyatı açıklanan yeni nesil oyun konsolu PlayStation 5 için üzücü bir haber daha geldi. Normal sürümü 499, dijital sürümü de 399 dolar olan konsola özel oyunların fiyatları da belli oldu. Zaten yüksek olan oyun fiyatlarının daha da yükseleceği ortaya çıktı.

Konsola özel oyunlar arasında yer alan Demon’s Souls'un ABD fiyatı 69.99 dolar olacakken, Avrupa fiyatı ise 79.99 dolar olacak. Benzer şekilde Destruction All Stars oyununun ABD fiyatı 69.99 dolar iken Avrupa fiyatı 79.99 dolar olacak. Marvel’s Spider-Man: Miles Morales oyununun ABD fiyatı 49.99 dolar iken Avrupa fiyatı 59.99 euro olacak. Bu oyunun Ultimate Edition sürümünün fiyatı ise ABD'de 69.99 dolar, Avrupa'da 9.99 dolar olacak.

TamSony tarafından konsola özel oyunların fiyatlarının tam listesini aşağıda görebilirsiniz:

Yakın zamana kadar konsollara özel oyunların fiyatında çıta 500-600 TL bandına gelmişti. Ama yeni açıklanan rakamlarla bu çıtanın daha yükseleceği görülüyor. Zira Sony'nin konsola özel oyunlarında Türkiye fiyatı Avrupa'daki rakama göre hesaplanıyor. 80 Euro olacak bir oyunun Türkiye fiyatı ise vergiler hariç 700 TL olacağı görülüyor. Vergi ve diğer rakamlar eklendiğinde de bu rakamın 800-850 TL'ye yükselmesi mümkün olacak. Yani Sony'nin PlayStation 5'e özel oyunlarının cüzdanları boşaltacağına kesin gözle bakabiliriz.