Didim'de Belediye Başkanı Mümin Kamacı, hesabına yatırılan ve teknik takibe takılan 15 bin TL için Didim Adliyesindeki 10 saatlik sorgusunun ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İddiaya göre göre Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı'nın bankadaki hesabına A.A. isimli inşaat firması sahibi tarafından 15 bin TL yatırıldı. A.A. isimli şahsın eski ortağı olduğu iddia edilen T.A. da Cumhuriyet Savcılığı"na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Savcılık Belediye Başkanı Mümin Kamacı ile 2005 yılında Didim Belediyesi"nde İmar ve Fen İşleri Müdürü olarak çalışan D.K."yı ifade vermesi için adliyeye çağırdı. A.A avukatı aracılığı ile ifade verdiği öğrenilirken, C.A., D.K. ve Belediye başkanı Mümin Kamacı Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandı.
Yapılan sorgulama sonucu; A.A.'nın 15 Bin TL'yi Başkan Kamacı'ya ait restorana borcundan dolayı yatırdığını söylediği öğrenildi. Zimmet ve haksız kazanç şikayeti nedeniyle yürütülen soruşturmada Başkan Kamacı ve beraberindeki 2 kişi yaklaşık 10 saat ifade verdikten sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen Başkan Kamacı ve C.A. ve D.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olayın duyulmasının ardından Didim Adliyesine gelen CHP İlçe Başkanı Mustafa Bekar, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, CHP'li Belediye Meclis Üyeleri, partililer ve belediye personeli adliye önünde saatlerce beklediler. Saatler süren beklemenin ardından mahkeme sonucu Başkan Kamacı"nın serbest bırakıldığını Avukat Nesrin Başran Sandalcı açıkladı.
Bu arda polisin adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Yaklaşık 10 saat süren ifade verme işleminin ardından serbest bırakılan Belediye başkanı Mümin kamacı adliyeden çıkarken alkışlarla karşılandı.