Geçtiğimiz günlerde ülkemizde giriş fiyatı 200 doların altında olan telefonlardan alınan gümrük vergisinin özel olarak belirleneceğine dair bazı haberler ortaya çıkmıştı. Nitekim bizler de bu durumu sizlerle paylaşmıştık.

Çok geçmeden bu durumun yansıması ülkemizdeki ucuz akıllı telefonları vurdu. Özellikle fiyatı 2500 TL altında olan telefonların etiketleri bir anda arttı. Üstelik de öyle böyle bir artmadan bahsetmiyoruz. Bazı popüler modellerin fiyatında 800 TL'ye varan artışlar gerçekleşti.

Daha birkaç gün öncesine kadar 2500 TL civarında etiketlere satılan modeller şimdilerde ise 3300 TL ve üzeri fiyatlara satılmaya başlanmış durumda.

Peki bu durumun asıl sorumlusu kim? Neden zam yalnızca 200 dolar altındaki telefonlara geldi? TeknolojiOku-Yorum'un yeni bölümünde bu konuyu masaya yatırdık. Bahse konu bölümümüze aşağıdan göz atabilirsiniz.

Videoda da bahsettiğimiz üzere zamların sorumlusu yerli üreticiler olabilir. Elbette olmayabilir de. Biz tamamen tahmin yürüttük. Lakin zamların yalnızca ülkemizde popüler olan aynı zamanda yerli üreticilere rakip olan segmente gelmiş olması biraz kafa karıştırıcı. 

Dolayısıyla biraz beyin fırtınası yaptığımızda ortaya farklı senaryolar çıkabiliyor. Lakin hiç bir durumda gelen bu zamların varlığını inkar etmek mümkün değil. Sonuç olarak artık 2000 TL altına alabileceğimiz pek de sağlam modeller kalmadı. 

Önümüzdeki dönemde muhtemelen 2000 TL altı en iyi telefonlar yerine 3000 TL altı en iyi telefonlar listesine geçiş yapmak zorunda kalacağız. Peki sizin bu konu hakkındaki yorumunuz nedir? Bizlerle yorum olarak paylaşabilirsiniz.