Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Chattanooga Times Free Press isimli yerel bir gazete abonelere gazetenin dijital versiyonuna geçişine yardımcı olmak için iPad hediye edecek. Gazete hediye olarak verilecek iPad'lere 4,4 milyon dolar harcayacağını duyurdu. Proje bittikten sonra devam edecek olan gazetenin tek basılı baskısı Pazar versiyonu olacak. Gazete daha sonra tamamen dijital versiyonu ile devam edecek.

Yerel gazete gerçekten eşi benzeri olmayan bir kampanya gerçekleştiriyor. Gazete, müşterilerinin gazeteden keyif almaya devam edebilmelerini sağlamak için eğitim ve pazarlamaya 1,7 milyon dolar daha harcayacak. 


Pazartesi gününden itibaren gazete, basılı yayını bırakıp dijital versiyona geçecek. Gazete yayıncısı, abonelere hediye etmek için binlerce iPad satın aldı. Fiziksel bir gazetenin basımı ve dağıtımı, gazetenin Pazar versiyonu hariç, 2022'nin ortalarında sona erecek. Times Free Press'in yayıncısı Walter E. Hussman Jr, ABD'de yayıncılık ekonomisi nedeniyle bu hareketin gerekli olduğunu söyledi. "Gazeteler Facebook ve Google'a reklam kaybetmeye devam ediyor. Bunu yapmasaydık, Chattanooga'da yayınladığımız türde bir makaleyi yayınlamaya devam edemezdik" ifadeleri kullanıldı.

Ayda 34 $ olan mevcut aboneliği ödemeye devam eden aboneler, Times Free Press uygulaması tarafından sunulan gazetenin dijital kopyasını okuyabilecek. Ancak bunu gazetenin hediye olarak verdiği iPad cihazlar ile yapacaklar. Gazete hangi iPad modelini hediye edeceğini edeceğini söylemedi, ancak iPad Air veya iPad Pro üzerinden düşük maliyetli “iPad” olacağı varsayılabilir.