Yenipazar Belediye Düğün Salonu"nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Dumlu katıldı. “Ailenin korunmasında dini ve milli değerlerin rolü” konulu konferansa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Konferans Merkez Çarşı Cami Müezzini Yasin Karslı tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılışta konuşan ilçe müftüsü Mustafa Aydın “1989 yılından beri Türkiye Diyanet Vakfı ile işbirliği içerisinde Peygamberimizin dünya alemine teşriflerini “Kutlu Doğum Haftası” olarak hem ülke içinde, hem de yurt dışında bir çok etkinliklerle kutlamaktadır. Yüce milletimiz tarihi geçmişinde uzun yıllardan bu yana Peygamberimizin doğumunu büyük bir coşku ile kutlamıştır. Bütün bu merasimlerde peygamberimiz anılmış ve onun her yönüyle anlatılmasına gayret gösterilmiştir” dedi.
Yenipazar İlçe Müftülüğü"nün hazırlamış olduğu konferansta konuşan 9 Eylül Üniversitesi Dekanı Ömer Dumlu konuşmasında, “İnsanoğlu erkek ve kadın olarak birbirini tamamlar, iki ayrı cins halinde yaratılması ve bu farklılığın hayatımızın temel belirleyicilerinden olması da bunlardan biridir. Kur'an-ı Kerim'de Yüce Rabbimiz "Kendileriyle huzur bulmanız için, kendi türünüzden eşler yaratıp aranızda sevgi ve şefkat var etmesi de Allah'ın varlığının apaçık delillerindendir" buyurarak, ilk insan Hz. Adem ve eşi Hz Havva'dan itibaren aile hayatının asli bir durum olduğunu, anne-baba ve çocuklar arasındaki huzur, sevgi ve şefkat ortamının, hayatın diğer alanlarından doğan olumsuzlukları dengelediğini açıklar” dedi.
Dekan Dumlu konuşmasının devamında “Aile ve akrabalık bağlarını kesmeyene rahmetimi kesmem" kudsi hadisinden de, aile bağının, Yüce Mevla"mızın bizlere olan rahmetinin bir eseri olduğunu anlamaktayız. Alemlere rahmet olarak gönderilen, yaşadığı hayatla, söz ve davranışları ile bizlere eşsiz bir üstün ahlak örneği ve rehberi olan Sevgili Peygamberimiz, Veda Hutbesinde, erkeklerin kadınlar üzerinde, kadınların da erkekler üzerinde hakları bulunduğunu belirterek aile içinde sevgi ve şefkatin hakim olmasını istemiş, aile fertlerine karşı iyi davranmayı imanda olgunluğun alameti saymıştır” diye konuştu.