Yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Karıncalıdağ’da bulunan kaynak suyu boru içine alınarak Yazıkent Kasabası’na ulaştırıldı. Sağlıklı ve kaliteli içme suyuna kavuşan belde halkı, keşkek kaynatıp dualar ederek suya kavuşmanın sevincini kutladılar.
Yazıkent Meydanı ve Pazaryeri’nde düzenlenen suyun açılışı törenine AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Ali Gültekin Kılınç, İl Başkanı Sadık Atay, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Törenin açılışında konuşan Yazıkent Belediye Başkanı Adem İlkutlu, canlıların yaşamında en temel ihtiyaç olan sağlıklı içme suyunun beldeye getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, çalışmalarından söz etti. Mevcut suyun çok kaliteli ve sağlıklı olduğunu belirten Belediye Başkanı Adem İlkutulu, 350 bin liraya mal olan içme suyu hattıyla, Yazıkent Beldesinde oturan halkın artık hem su sıkıntısı çekmeyeceğini hem de sağlıklı su tüketeceğini söyledi.
Milletvekilleri Gültekin Kılınç ve Mehmet Erdem’in konuşmalarının ardından Kur’an-ı Kerim ve dualar okunarak, protokol üyeleri Karıncalı dağ’dan getirilen suyu akıtıp kaynak suyundan içtiler.