Kuşadası Belediyesi, yürüttüğü çalışmaları ve faaliyetleri vatandaşlara daha etkin duyurabilmek amacıyla “Mobil Demokrasi Yayın Kanalı”nı devreye soktu. Kuşadası"nda yaşayanlara bundan böyle her türlü bilgi Turkcell ve Avea abonesi cep telefonları aracılığıyla ücretsiz olarak ulaşacak. Bunun için vatandaşların yapması gereken tek şey cep telefonlarının mesaj ayarlarından 888 hücre bilgi kanalını aktif hale getirmek. Ayrıca vatandaşlar sistem kapsamında tüm operatörlerden sadece 1 SMS veya 2 kontör karşılığı para ödeyerek 3870"e atacakları kısa mesajlarla dilek, şikayet ve önerilerini anında Kuşadası Belediyesi"ne iletebilecekler.
Hayata geçirilen proje kapsamında Kuşadası Belediyesi"nde görev yapan birim müdürleri ile birim amirlerine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Mobil Demokrasi Platformu Derneği Proje Direktörü Burcu Aslanoğlu, Kuşadası Belediyesi"nin “Mobil Demokrasi Yayın Kanalı” sayesinde yürüttüğü çalışmaları, kültürel ve sanatsal faaliyetleri, kentle ilgili güncel konuları, sağlık ve güvenlikle ilgili uyarı ve bilgileri, nöbetçi eczaneleri ve sivil toplum örgütlerinin duyurularını ücretsiz olarak vatandaşlara ulaştırabileceğini söyledi. Bu ücretsiz hizmetten yararlanmak isteyen vatandaşların cep telefonlarının hücre bilgi kanallarından 888 numaralı belediye kanalını aktif hale getirmeleri gerektiğini kaydeden Burcu Aslanoğlu, belediyenin isterse 888 bilgi kanalı üzerinden mobil referandum da düzenleyebileceğini ifade etti.
Belediyenin vatandaş ile sağlıklı iletişim kurmasının önemini vurgulayan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, bunun için teknolojinin tüm olanaklarını kullanmaya çalıştıklarını belirterek, sistemin Kuşadası"nda kısa sürede kabul göreceğine inandığını söyledi. Altungün ayrıca, kısa süre içerisinde iki cep telefonu operatörü üzerinden çalışmaya başlayacak sistem kapsamında vatandaşların da bütün cep telefonu operatörlerinden 3870"e SMS göndererek Kuşadası Belediyesi"ne her türlü öneri ve şikayetlerini iletebileceğini sözlerine ekledi.